Kyselyn tulokset, tiedonjano ja -jako

1 (Custom)

Viime sunnuntaina asettamani kyselyn tulokset näyttävät tältä

vastaukset

Kysymyshän kuului näin: Kuinka kauan olet seurannut Tuulestatemmattua?

Kaikkiaan vastaajia oli 43, joista puolet vastasi vielä uteluuni ”Miten/millä hakusanalla/mitä kautta tänne olet tullut?” Ja vastaukset olivat tämmöisiä:

Sisilia, matkakertomus viime kesänä. Siitä lähtien päivittäin aivan pakko lukea, mökki Lapissa, sukuseuran sivuilta löysin linkin, jollain reseptihaulla, Tuulestatemmattua, New York, nimeni, matkakertomuksia, Etelä-Afrikka, Luin Kalevan ruokapalstan, samassa tdk:ssa töissä, Jonkun toisen blogin kautta löysin, jääkellarin lohi, Etelä-Afrikan matkakertomuksen kautta, jonne löysin Googlen avulla, Varmaan joku resepti se oli ja heti jäin koukkuun :), jotain ruokaohjetta hain…

Hämmentävää on että joku on ”jäänyt koukkuun” tai että ”on pakko lukea”. 🙂 Ruoka ja reissut lienevät olleet ”vieraille” ne blogiini löytämisen enimmät syyt. Ja niitähän täällä tosiaan on: ruokaa ja reissuja. Luulen että juuri tuosta ”suunnilleen alusta asti” ja ”monta vuotta” -porukassa on monta tuttua, jotka käyvät ihan kuulumisia kurkkimassa.

ilta-2

Erityisesti ilahduttivat muutamat kyselyn kommenttilootaan jätetyt viestit ”Mukava joka päivä lueskella näitä juttujasi. On ihan kuin välillämme ei olisikaan tota 700 km. Terveisiä Pehtoorille ja Botrytikselle.” ja ”Olen seurannut blogiasi suunnilleen siitä tiedekunnan 1960-luvun pikkujoulusta lähtien. Se on sopivaa ohjelmaa näin eläkeläisellekin.  – Näin yhteys Ouluun ja yliopistoonkin säilyy. Toivotan hyvää jatkoa!”

 

Vastikään olen saanut – taas – muutamilta opiskelijoilta kuulla heidän seuraavan höpinöitäni, ja se se vasta hämmentääkin… ikähaarukka lukijoissani on siis opiskelijoista eläkeläisiin. Ja sitten hämmästyin kun  ihan vasta kuulin parin tutunkin, joiden en olisi luullut  tänne koskaan eksyneenkään, piipahtelevan täällä …

Olen sanonut monta kertaa ennenkin, mutta sanonpa nyt taas, että vaikka minä kuinka pidän tätä blogiani nimenomaan itselleni, omana päiväkirjanani, niin kyllähän tähän satsaa ihan eri tavalla kuin tietää, että täällä on vuosikausia mukana pysyneitä ja olenhan tätä kautta tutustunut edes vähän moniin uusiin ihmisiin, vaikkei vielä olla edes tavattu. Lukijathan tästä mielekästä tekevät. Kiitos ja kumarrus siis kaikille vastanneille ja kaikille, jotka täällä enemmän tai vähemmän säännöllisesti käytte.

ilta

Kyllähän minulla joku sisäinen palo tiedon jakamiseen on, heh! Oikein varsinainen kansankynttilä!  … täytynee olla, sillä muuten lienee vaikea selittää, miksi järjestin täksi päiväksi – heti vapun jälkeen – opiskelijoille info-tilaisuuden. Ajankohdalle oli perusteltu syynsä, ja ilmeisesti tarvettakin, sillä paikalla oli jos ja vaikka kuinka paljon opiskelijoita. Sekin tuntuu mielekkäälle: koettaa opinto-ohjata, kun kerran on sellaisia, jotka tulevat sitä ohjausta hakemaan. Muutoin ei niin tavattoman onnistunut työpäivä. Yhtiä ja samoja tilastoja pyörittelin ja yritän kirjoittaa auki artikkeliksi. Ei mitään lennokasta tieteentekoa, ei todellakaan.

6 kommenttia artikkeliin ”Kyselyn tulokset, tiedonjano ja -jako”

 1. Löysin blogisi sattumalta, ja nyt olen viikon aikana ” kahlaillut” urakalla matkakertomuksia, tapahtumia yms. Hattua nostan tarmokkuudellesi tehdä kaikenlaista. Minä en ennätä tehdä neljäsosaakaan, vaikka olen jo eläkkeellä, mutta eipä ole tarviskaan. Harmi, että meidän mökillä toimii netti huonosti ja päätin, etten tälle kesälle vie vehkeitä sinne. IPadiin vain olen ladannut kirjoja luettavaksi ja reissut ja hotellit varannut syksyksi. Praha, Budapest, Rooma ja mahdollisesti joulutori reissu Berliiniin.

  Vastaa
 2. Ahkerahan se sinä Marja, olet, jos oikein olet matkakertomuksia ja blogia urakalla kahlannut. 😉

  Hienoja kohteita näyttää sinulla olevan varattuna… Minun nettimatkakertomusten edeltävällä ajalla on käyty Prahassa (2000 vai 2001?) ja Budapestissa parikin kertaa (1980 ja 2002). Erityisesti Prahasta pidin hyvin paljon.

  Minä ajattelin tänään tai ainakin nyt viikonloppuna kertoilla meidän seuraavan matkan valmisteluista…

  Vastaa
 3. Praha on aina hyvä kohde, kävellen pääsee helposti joka paikkaan, olen käynyt siellä jo kuusi kertaa ja aina valmiina uusiin kokemuksiin. Aina löytyy uutta katseltavaa, vaikka on vieraillutkin jo useasti. Koristetaiteen museossa pitää käydä ehdottomasti joka kerta! Budapestissa olen käynyt vain kerran 2005, ja nyt odotan reissua innolla.

  Vastaa
 4. Praha kuusi kertaa! Vau! Koristetaiteen museosta en ollut kuullutkaan kun me olimme…

  Budapestissa kauppahalli ja Gundel Etteremin jälkkäriletut (palacsinta?) ja keskustan ihana kahvila, jossa nautimme kylmänä päivänä suklaaleivokset (sacher? :)) ja kahvia jäivät mieleen… siis taas kerran ruoan kautta muistoja. 😉 ja siellä kukkulalla on se vinoteekki..

  Vastaa
 5. Kauppahallin gulassia käytiin viimeksi syömässä ja samassa kahvilassa jälkkärilättyjä. Nyt varmaankin samoin, Kalastajalinnoituksen vinoteekassa pitänee myös käydä, kiitos vinkistä. Matkailun mahdollistaa näin eläkeläiselle ”Hullut päivät ”, työssä ollessani en koskaan päässyt sellaisille tuntipalkoille kuin viime huhtikuussa jonottaessani matkoja!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.