Kuuma kaaos kuutiossa

 

Kuuma kaaos kuutiossa_iso

Siinäpä se minun versioni digikurssin läksyksi. Ehdottomasti klikkaa isommaksi, pliis!
Kauan piti miettiä, piti kuutioita etsiä ja kuvata. Niinpä sitten lopulta oli päädyttävä
hyödyntämään Photari-kurssilla opittua layeri-tekniikkaa.

Ensin otetaan kuva, useita kuvia, erilaisista kuutioista kotona. Ulko-oven laseista, kukkapurkeista, kylppärin sinisistä lasikuutioista, ja marmeladipurkin pohjasta.

kuutio tämäkin (Custom)

Purkin pohja (Custom)

Sitten purkki rajattava, väriä säädettävä vastaväriksi ja ”leikattava” purkin pohjaan aukko.

kuutio

Kuutio on siis valmis, mitä nyt vielä pitää rajata neliön malliseksi. Sitten pitäisi löytää ”kuuma kaaos” liitettäväksi kuvan taustalle. Muistui mieleen viime tammikuussa Tuiranrannassa otettu kuva.

Pakkaskuva

Kuvassa, eikä sen ottohetkellä kyllä suinkaan ollut kuuma,  itseasiassa oli ihan hiton kylmä, eikä kuvassa oikeastaan ole  niin kauheaa kaaostaan… Mutta jos vähän säädän värisaturaatiota, ”lämmitän” värejä ja lisään kontrastia. Sitten kuvasta layeri ja sen vienti kuutiokuvan alle tai taakse, ihan miten vain jokainen haluaa ajatella. Lopulliset värisäädöt ja rajaukset ja se on siinä.

Nyt toivottelen mukavaa nousiaisen jatkoa (opiskelijoilla ei olekaan tänään laskiaispilheitä, vaan Nousiaiset!) ja riennän kurssille!

4 kommenttia artikkeliin ”Kuuma kaaos kuutiossa”

 1. Tulipahan hieno kuvaläksystäsi! Ensiksi katse kiinnittyi taustalla näkyvään torniin. Mietin, että onko tämä Olavinlinnan liepeiltä otettu kuva, mutta kuva olikin yllättävän läheltä. 🙂
  Nähdäänkö me väitöstilaisuudessa ensi viikolla?

  Vastaa
 2. Nyt saat kyllä extrabonuspisteet, loistavaa työtä Reija! Itseasiassa tuo alkuperäinenkin kylmä kuva on jo itsessään hieno, mutta tällä kertaa sanottava, että muokattuna ja kuutioon layeroituna vieläkin parempi. 🙂

  Vastaa
 3. Kiitos paljon, Pasi! Pro-kuvaajan kommentti lämmittää 🙂 ja kyllä se sai kurssillakin kehuja osakseen. 😉 ja itse olen oikein yllättynyt, kuinka siitä tuli aika dramaattinen. Ei ihan haaskioon ole kaikki kursseilla kulkeminen mennyt. hih!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.