Enää seitsemän viikkoa…

Tämä EI ollut ratkaiseva syy hotellin valinnalle…

”Hotel also offers a complimentary glass of champagne in the evening to all their guests”. Eivätkä nämäkään seikat: ”There is also a peaceful, airy breakfast room, as well as complimentary wireless internet access and air-conditioning throughout.”

Syyskuun ensimmäisenä, nyt kun näyttää siltä, että pehtoorin selkä kuntoutuu vauhdilla (on jo käynyt Koskelantiellä asti kävelemässä) rohkenin tehdä matkavarauksen syyslomaksi. Olisin oikeastaan halunnut lähteä takuuvarmaan aurinkoon, ehkä patikoimaan Kanarialle tai rohjeta vihdoin Egyptiin, mutta kun nyt on niin, että on Helsingin vuoro järjestää Historian tutkimuksen päivät ja sattuipa sitten niin hauskasti, että ne ovat juuri silloin kun meillä Oulussa on syyslomaviikko. Sen jälkeen kun olin tehnyt päätökseni töihin paluusta, yritin päästä mukaan kongressiin oman paperini kanssa, mutta eihän jälki-ilmoittautumisia enää huolittu. Kuulijaksi, osallistujaksi kuitenkin lähden, – on vähän kuin lähdettävä. Siis syyslomaviikon to-pe-la menee Helsingissä, joten ei viikon lomareissuun ole aikaa. Mutta siis onhan alkuviikko – mihin mentäis?

Rooma [ei aina :)], mökille [lokakuun loppu nyt ei ole järin ulkoiluystävällistä aikaa siellä], Wien [onko lokakuun loppu sielläkään hyvä aika?], Kööpenhamina [parinkin tuttavapariskunnan kanssa pohdittu, että sinne ja sitten Nomaan (maailman parhaaksi rankattu ravintola) syömään. Mutta ei olla puheita pitemmälle päästy…] ja sitten jostain syntyi selkeä idea: Lontoo. Siis sinne.

Ja nyt sitten hyvät blogiystävät, tänne kiitos vinkkejä, mikä on must, missä kannattaa syödä, missä käydä, mitä nähdä? Norminähtävyydet luonnollisesti,  mutta onko jotain, mitä tavalliset matkaoppaat eivät osaa kertoa, oletko löytänyt mukavan butiikin tai pubin jonne suosittelet menemään? Joku puisto tai urheilutapahtuma, joka olisi nähtävä? Missä saa Lontoon parhaat fish and chipsit? Joku viehättävä kuvauskohde, paperikauppa, museo tai galleria, ehkä konsertti… ?

Minä olen käynyt päiväseltään Lontoossa viimeksi elokuussa 1979 – samalla reissulla joka päätyi/päättyi meidän kihlautumiseen Finnjetillä 🙂 – ja sitä ennen kahdella EF:n kielikurssin pikavisiitillä kahtena peräkkäisenä kesänä (1974 ja 1975).  Pehtoori on tehnyt yhden työreissun ja tytär ei ole käynyt koskaan.

Esikoinen siis lähtee mukaamme. Tyttären piti lähteä Meksikoon elokuun lopulla, mutta monien syiden vuoksi juttu kuivui kokoon, eikä edes mökille minilomansa (viikkoko sitä nyt sitten vaan jäi?) aikana kavereineen mennyt, joten oli aika helposti houkuteltavissa mukaan ”Me ollaan ipän kans lähössä syyslomalla Lontooseen, lähekkö mukkaan?” – Joo, lähen.

***************************

Siltä edelliseltä reissulta on kuvia… 🙂 Klikkaa isommaksi, ehkä löydät Piccadilly Circus -kuvasta pehtoorin…

 

2 kommenttia artikkeliin ”Enää seitsemän viikkoa…”

 1. Aah, Lontoo! Vinkkipuoli on valitettavasti köyhä. Olen viimeisten yhdeksän vuoden aikana käynyt Lontoossa viisi kertaa, mutta aina eri seurassa ja usein ensikertalaisten kanssa (mm. muutamien oppilasryhmien), joten joka kerta on tullut käytyä paljon perusnähtävyyksiä ja aina yksi tai kaksi musikaalia.

  Jossain pubissa tulee aina fish and chipsit syötyä, viimeksi Thamesin etelärannalla The Anchorissa.

  Seuraava Lontoon-reissu on tiedossa toukokuussa; jälleen oppilaiden kanssa (jostain syystä tällainen matkailun ystävä on helppo ylipuhua matkoille valvojaksi). Odotan siis teidän matkanne jälkeen vinkkejä hyvistä ja vielä paremmista ruokapaikoista! 🙂

  Vastaa
 2. Satu, kiitokset vain paineiden asettamisesta 🙂 Nyt on siis ”tehtävä” reissulle.

  No kyllähän sitä aina koetetaan makuelämyksiä löytää ja vinkkien antohan se tämän blogipuuhastelun yksi juonne on ollutkin. Katsotaan nyt miten tuolta Lontoon reissulta onnistuu.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.