Läksiäisiä vietetty

Mikä ihana ilta-aurinko!

Siitäkin huolimatta –  sanomattakin lienee selvää – että matkakuume on jo aika korkealla…

Vaikka Nuuskamuikkusta uudessa bannerissa* lainailenkin, en vielä soittele huuliharppua missään kovin kaukana …

Ihan kotosalla vielä ollaan. Mutta kyllä kodinhoitohuoneen tasoilla on jo paljon pakattavaa vaatetta ja tavaraa. Kun lähdetään autolla on niin mukavaa kun ei tarvi ihan grammalleen laskea, mitä ottaa mukaan ja mitä ei. Kun mennään vuokrataloon on väistämätöntä, että pakkaan mukaan muutamia keittiötarpeita: ilman muutamaa hyvää veistä, pippurimyllyä ja esiliinaa en lähde. Hyvä on: on siellä lähdössä ruutupöytäliina ja muutama kynttiläkin.

Ja sitten ihan oma lukunsa on osasto nimeltä ”konttori” tai studio tai whatever olkoonkaan. Läppäriä, laturia, kameraa, vara-akkuja, matkaoppaita, lukemista, karttoja, kiikarit, reppu, piuhoja , muistikirjoja, viinioppaita, lehtiä, kirjekuoria, jalustaa, kameralaukkua, iPod ja muutama DVD ja musiikkia ja …

Matkapapereita ja muuta tarpeellista laittelin valmiiksi myös nuorisolle, joka tulee lentäen Italiaan, siis perässämme, myöhemmin. Olivat tänään syömässä ja tytär oli käynyt hakemassa myös mummun mukaansa, ja vietimme sitten sellaista pre-äitienpäiväpäivällistä/läksiäisiä.

Pehtoori savusti ensimmäiset savusiiat tälle vuodelle. Omnom…  Eturuokana oli palsternakkapyrettä ja kotasavuporoa, eipä niissäkään valittamista.  Lantturieskat ja muut – kaappientyhjennys – lisukkeet kelpasivat. Luomulantut, luomujauhot, luomukananmunat,  – johan pelkästään sellaisista tarpeista leivotuilla rieskoilla olisi voinut vatsansa täyttää…. 😉

Kerroin perheelle, mihin päätökseen olen töihin menon kanssa tehnyt. Eivät pitäneet päätöstäni yllätyksenä.

Huomenna menen kustannuspaikalle kertomaan; saapa nähdä, ovatko siellä yllättyneitä. Ja voinenpa sitten asian täälläkin ”julkistaa” – ihan niin kuin suurenkin jutun. Heh. No toisaalta: on se minulle iso juttu. Ja kyllähän se siihenkin vaikuttaa, millaista tämä Temmattu-elämä vastaisuudessa on.

________

* Uudessa taustakuvassa (joka on otettu Montepulcianosta lähdettäessä kesällä 2010) viiniköynnösrivien päässä näkyy ruusut. Miksikö? Ruusut ovat houkuttimina; ne keräävät ötököitä ja viinille vaarallisia öttiäisiä – näin viiniköynnökset saavat olla rauhassa ja tuottaa hyvää ja tervettä satoa.

6 kommenttia artikkeliin ”Läksiäisiä vietetty”

 1. No onhan se päätös iso juttu. Kuinka maltan enää odottaa 😉 Olikohan kirjoituksessasi jo pieni vihje…hmm. Kauanko olette reissussa? Mukava päästä seuraamaan matkantekoa ja eloa uudessa kohteessa.

  Vastaa
 2. Selvä pyy.
  Sisko ottaa loparit, jos oon väärässä lupaan juoda vappuna (tai vapunaattona) lasillisen italialaista viiniä
  😉

  Vastaa
 3. Katri, ehkä vihje olikin tuossa postauksessa. Kuka tulkitsee mitenkin. 😉 Illalla kerron. Kun reissuun lähdetään niin ei ihan heti takaisin tulla… Toivottavasti ollaan kauemmin kuin piipahdus.

  Veljeni Leijonamieli, mielenkiintoisia veikkailet. Charter-kuskiako edelleen olet palkkaamassa? 😉 Tuloksenhan sinä olet jo varmaan kuullutkin. Täälläkin sitten illalla tieto…. 😀
  t. sisko vasta sinun syntymäsi jälkeen…

  Vastaa
 4. Hei,

  antoisaa matkaa Italiaan.

  Ottakaahan kaikenlaisia matkustusapuvälineitä mukaanne: auton navigaattorin lisäksi kännykän gps ja vanha kunnon paperinen maantiekartta. Noita kolmea samanaikaisesti hyväksikäyttäen suunnistimme viime viikolla pitkin ja poikin saapasmaata. Navigaattori ohjasi bussimme ajamaan lyhintä reittiä kahden auton mentäviä portaita alas, kännykän gps näytti reitin omalla tavallaan ja vanha kunnon tiekartta ohjasi monin paikoin parhaiten. Näitä kolmea käytimme samanaikaisesti viime viikon risteillessämme mm. Toscanan pikkuteitä.

  Montepulcianossa Palazzo Vecchiossa eivät ruusut vielä kukkineet mutta lehdet olivat jo sentään puhjenneet viiniköynnösrivien päihin.

  Vastaa
 5. Mulla hyvä veikkaus.
  Jos oikeassa mukava mieli jos väärässä viinin juontia, ei pahat vaihtoehdot.
  Tv sinulle syntymähetken jälkeen ensimmäisen tittelin toimittanut (siis siskon-tittelin).
  Have nice Italian…
  Nyt on hyviä charter kuskeja tarjolla muuallakin.
  PS Business charter oikeudet (myös teillä) vanhenee (ilman 5pv. koulutusta) 9/2013 be ready….

  Vastaa
 6. Buonasera Taije, meillä on kaikki nuo härpäkkeet, mutta olen perinteisesti tykännyt kartoista. Kaksi vuotta sitten kun juuri tuolla sinun vierailemillasi reiteillä ajelimme, meillä ei ollut navia eikä gepsiä, ja ihan hyvin pärjäsimme. Ja nyt tällä tulevalla reissullamme ei niin haittaa vaikka ajellaankin vähän ”ohi” (tosin ei sentään portaita ;)), kunhan kierrellään.

  Rauli, kyllä siinä nyt niin kävi, että vappuaattona sinun on italialaista vino biancoa nautittava. Suosittelen Buccia. Erinomaisen hyvä viini.

  PS. Busines charter -oikeuksia en ehkä enää tarvinnekaan, mutta meneehän se tuommoinen viiden päivän koulutus kaikkien muiden edessä olevien koulutusten lisäksi jossain välissä. 😀

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.