Valokuvaustorstai kerrassaan!

Pikkusen nyt kyllä huolettaa, että onko tässä flunssa taas lähestymässä. Tuntuu, että olen sen piirittämä. Patikkaporukasta moni tuli kipeeksi reissussa, tytär röhi koko tiistai-illan vieressä kun oltiin Hedbergiä katsomassa, äiti on ollut viime viikon tosi kuumeessa ja käydessäni reissun jälkeen oli vieläkin pahoin toipilas,  Pehtoori valittelee palelevansa, poika on Kajaanissa kuumessa ja minähän voin pelkästään myötäelämisellä saada tartunnan ja kamerakurssillakin oli flunssaa liikkeellä.

Juuri äsken olin siellä, siis kamerakurssilla, ja tehtäväksi annettiin ottaa viiden kuvan sarja mustavalkokuvia, ja niissä pitäisi olla teema. Suositeltavaa oli mennä ulos kuvaamaan, toki sai ottaa sisälläkin… Huolimatta siitä, ettei minulla mitään ulkoiluvermeitä ollut, niin päädyin ulkokuvaukseen ja kliks! syttyi idea: kävelen kurssipaikalta vanhalle koululle, siellähän sitä saisi nostalgisia mustavalkokuvia. Siellähän sitä ryhdyttiin pehtoorin kanssa styylaamaan, siellähän sitä nuoruus tuli vietettyä. Siis sinne. Seisoessani jalustan ja kameran kanssa koulun pimeällä pihalla kuvaamassa koulun kelloa tuli joku vanhempi (kouluhan on nykyään ilta/aikuislukio) rouvashenkilö kyselemään, ”mitä kuvattavaa tuossa on?” ja minähän tietysti selitin koko jutun. Hänestäkin oli hieno idea kuvata koulua, ”jos kerran 36 vuotta olette yhdessä siitä asti olleet”. No niin.

Mutta kylmä siellä tuli. Sitten toinen valokuvausepisodi tältä päivältä. Olin puolelta päivin ottamassa läksykuvia. Kuvaamassa liikettä, liikkeen pysäytystä. Penkkariautot! Olisinpa osannut omien nuorten penkkareista ottaa sellaisia kuvia kuin tänään otin.

Linnansaaren kohdalla penkkariautoja kuvatessani tuli yksi vanhempi naishenkilö kyselemään ”mihin lehteen sinä kuvaat?” Olin oikein ammattikuvaajan näköinen. Hmmm… Pienestä se on riemu revittävä. Kuvat eivät vain oikein ammattilaismaisia, mutta jokunen kelpo otoskin. Madetojan (musiikki)lukion auton kyljen teksti ”Musiikki pelasti urheilulta” kolahti minulle. Ja amislaisetkin ovat nykyään mukana penkkarikulkueessa.

Tämmöinenkin ”liikkeen kuvaus” tuli otettua. Vauhtionnikka!

Sitten kävin vielä haudalla tekemässä lumitöitä ja kuvailin hautuumaanportin edessä olevia puluja. Minä en edes pidä puluista, mutta läksyt on tehtävä.

Tässä alakuvassa on jotain dramatiikkaa… vielä kun olisin onnistunut kuvaamaan tuon linnun pari metriä aiemmin…

Jotta valokuvaustorstai. Niin ja Oulun seudun ammattiopistolta tuli tieto, että se toinen valokuvauskurssi, jonka piti siellä alkaa kahden viikon päästä, on peruttu vähäisen ilmoittautujamäärän vuoksi. Nyt on sitten toiveissa enää yksi kurssi, kesäyliopiston verkkokurssi. Toivottavasti se toteutuu.

Ai niin, vielä. Patikkareissun matkapäiväkirja kuvineen on valmis. Löytyypi mm. alkuun pistetyltä matkasivulta. Senkin kanssa kuvapuuhia tänään.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.