Italia Rantapellossa

Lämmintä, lämmintä niin ettei uskoisikaan. Yli + 30 C joka tapauksessa, ja sehän ei haittaa.

Riemastuin laittelemaan auringonkukkia purkkeihin. Opiskeljoiden antama auringonkukka näyttää kasvattamilleni iduille, jotka tänään siis pääsivät omiin purkkeihinsa, mallia, millaiseksi on tarkoitus isona tulla… Saapa nähdä mitä ”pikku-Toscanastani” (pehtoori-puutarhuri kehtaa ruukkupuutarhalleni nauraa) tulee. Ihan sama, mutta tänään tuntui että Italia tuli tänne pohjoiseen….

Italiaa oli myös keittiössä. Tämän kuun ruokahaasteena on tomaatti. Sehän on minun lempparijuttuni, ja kun vielä saimme tyttären piazzalle ottamaan aurinkoa ja syömään, niin olihan kokeiltava jotain uutta. Siis gratinoituja tomaatteja. Hyviä olivat. Tomaattireseptiä vielä vähän varioin ja sitten pistän vastauksen haasteeseen. Jollen keksikin osallistua jollakin muulla tomaattisapuskalla.

Nautimme myös pernod-porkkanapyrettä. Hassu ruoka, mutta johan se savukalankin kanssa maistui. EHkäpä sopisi pihville vielä paremmin. Mutta kirjoittelenpa huomenissa, joku päivä noita reseptejä… nyt vielä pihalle nauttimaan kesästä. On perjantai, viikonloppu. 🙂

 

 

 

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.