Mökin elämänmenoa

Herääminen Hangasojan aamuun kahdeksan jälkeen. Aurinkoiseen aamuun!

Mäkeen? Jo vain. Ja pehtoori lenkille. Ei ihan vesihiihtoa ollut mäessä, mutta melko solsketta rinteet jo ovat. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen pieniä hissijonojakin. Ehkä väkeä toi sekin, että mäessä oli Antti Auttikin. Snoukkamaailmanmestarin hypyt olivat kohtuullisen komeita.  

Se että pääsiäinen on näin kummallisessa paikassa kalenteria, tekee vaikeaksi ymmärtää, että on pitkäperjantai. Vielä enemmän ihmetyttää se, että pitkänäperjantaina paistaa, yleensä täällä ei paista. Ja sekin on outoa, että poika soittelee Oulusta ja kyselee pihvinpaisto-ohjeita. Kuukauden kotoa pois asunut Juniori on laittanut ja opetellut laittamaan jo vaikka mitä. Mitä tietty ilolla seuraan ja avitan.

Lupasin kertoa eilisestä odottamattomasta kiirastorstaipuuhastelusta.  Tapahtuipa nimittäin niin, että kun viimeksi täältä mökiltä lähdimme teimme poikkeuksellisen perusteellisen siivouksen ”kun-tullaan-pääsiäisenä-on-kaikki-siistiä-ja-valmista” -ajatuksella. Viimeiseksi ennen lähtöä vielä öljysin keittiön umpipuiset tasot ja massiivipuisen ruokapöydän. Pari kertaa vuodessa kun sen tekee niin ne pysyvät kauniina ja vettä hylkivänä. Nyt oli väärä öljy, sitä liikaa, tai jotain. Joka tapauksessa kaikki kauniit tasot ihan turmeltuneet. Niinpä eilen kun tulin tänne, päätimme ottaa asian heti käsittelyyn. Pehtoori hioi. Minä imuroin. Puupölyä vaaleilla seinillä ja laittioilla ja astioissa ja joka paikassa! Reilusti kolmatta tuntia teimme hommia, eikä tulos ole vieläkään ihan tyydyttävä. Ei mukava.

Mökkiasumiseen liittyvä toinen juttu joka viime kerralla jäi ”kesken” oli nettiyhteys ja sen parantaminen. Ja se on nyt tehty! Ei tämä nyt vieläkään mikään hypersupertrupesnopea laajakaistayhteys ole, mutta pelittää. Soneran liittymä pelittää niin ettei sivunvaihdon aikana enää ehdi purolla tai liiterissa käydä kuten aiemmin. Olen iloinen. Kuten myös siitä että iltaseitsemältä ulkona on +9 astetta lämmintä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.