Makroviikkojen haasteena on ”Kevään alkamista kuvaava makro. Voit ottaa kuvan sisällä tai ulkona, kunhan aihe sivuaa jotenkin meidän Suomessa vietettävää vappua tai kevään ensimmäistä päivää (1st of May), kuten ”vappu” muualla maailmalla tunnetaan!”

Meille parsa on varma merkki kevään alkamisesta. Parsa on meille kevätruokaa, vappuruokaa, arkiruokaa, juhlaruokaa — ihan kuten monille uudet perunat on juhannuksen merkki, meille parsa kuuluu vapun (vappuviikon) ruokapöytään.

Nyt kun tähän hätään ei ollut kotona tuoretta parsaa, tyydyin makrokuvailemaan uusia Tampereelta ostamiani lautasliinoja. (kuvat suurenevat klikkaamalla)

Ja sitten makrokuva pääsiäisenä tehdyistä parsoista ja bonuksena vielä reseptikin. Makrokuvattunakin on kaunista. Ja hyvää oli.

Tälle keväälle on kokeiltu jo kahtakin uutta reseptiä. Ja tässä  parsaa ja maissihiutaleita?

Parsa A la Corn Flakes

Ohje on uusimmasta Viini-lehdestä, ja vain hieman mukailin siitä.

4 annosta (me söimme kaksistaan ;))

2 l vettä
2 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
12 vihreää parsaa

Kuorrute

2 dl Corn Flakes –muroja
½ sitruunan mehu
100 g pecorino-juustoa
½ dl rypsiöljyä
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Lisäksi voisulaa, jossa ruohosipulia runsaasti.

Kiehauta vesi, suola, sokeri. Kuori parsat.
Napsauta tyvestä kuiva kanta pois. Lisää parsat kiehuvaan veteen ja keitä rapsakoiksi. (4 – 6 minuuuttia)
Nosta keitetyt parsat kylmään veteen ja jäähdytä.
Murskaa murot ja sekoita kaikki kuorrutteen ainekset.
Asettele parsat uunivuokaan ja ripottele kuorrute niiden päälle.
Gratinoi kuorrute kuumassa uunissa. Valuta päälle ruohosipulivoisulaa…

16 Comments

  1. Sirpa, Tampereen Keittiöelämässä on kymmeniä ihania lautasliinoja. Ohje on helppo ja hyvä.

    Arleena, hieman ennakkoluuloton resepti, mutta me pidimme. Suosittelen.

    Anne, parsa on niiin hyvää.

    Tellu, kokeile ihmeessä. Vappuruokaa on.

    Yaelian, vihreää parsaa tulee minulla laitettua harvemmin. Nyt ehkä tämän uuden ohjeen myötä enemmän. Vihreä on kauniimpaa kuvattavaa 🙂

  2. Savisuti, se näyttää ja ON herkullista. Kokeile vaikka. Nyt on sen aika.

    Mummo, itsekin voisin taas noita syödä… 🙂

  3. Oih, parsaa! Eilen katselin tippaleipämakroja vesi kielellä, mutta parsa se vasta herkkua on. Voi voi voi, tekee niin mieli parsaa. Hyvät kuvat!

  4. Pepi, meilläpä on taas huomenna 🙂

    Susku, huomenna kauppaan hankkimaan parsaa ja maissihiutaleita. Siitä se nautinto alkaa.

  5. Olet oikeassa, annokset neljälle nipinnapin riittävät kahdelle. On NIIN hyvää! Ja maukkaat ovat kuvasikin!

  6. Huomenta Irma, parsa ei onneksi ole kovin kalorista, eikä tämä kuorrutuskaan joten voi syödä reilummastikin. 🙂

  7. Jännä juttu, miten erilaisia makuja on olemassa, mutta onneksi on sitten jokaiselle sitä, mistä tykkää. Minä taas en parsaan koske kuin väkisin.

  8. Tiedätkös, TeeTee, meillä oli viime lauantaina yksi (mies)vieras joka syötyään annoksen juuri tällä reseptillä tehtyjä parsoja sanoi: ”Minä en pidä mistään kasvisruoasta saatikka parsasta, mutta tämä oli kyllä hyvää.” 🙂

Vastaa käyttäjälle pappilan mummoPeruuta vastaus

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.