Harald ja selitykset siihen

Monestakin syystä meillä oli pieni juhla tänään (tiedättehän: pikkulauantai ;)).

Selitys numero yksi: Olin aamupäivällä puolen tunnin suorassa lähetyksessä radiossa eikä mitään jännittämistä. Ehkäpä kanssakeskustelijat ja asian tuttuus helpottivat,  tai jotain. Ihan sama. Joka tapauksessa se,  etten ollut osannut sanoa ei, ei koitunutkaan katastrofiksi. Ainakaan minusta se ei ollut katastrofi, kuulijoilla voi olla eri käsitys … 🙂

Selitys numero kaksi: Allekirjoitin tänään paperin, joka taannee juhlaa pidemmäksikin aikaa.

Selitys numero kolme: Juniorilla oli tänään viimeinen yo-koe.

Selitys numero neljä: On pieniä toiveita,  että koe meni kunnialla….

Selitys numero viisi: Monta mukavaa meetinkiä tänään. Itse kullakin.

Näin monta syytä oli meille riittävä määrä siihen, että menimme tänään kaupungille syömään.

Uusi ravintola: Viikinkiravintola Harald oli testausvuorossa. Stockan ja Viman alapuolelle kellaritiloihin on avattu ”viikinkihenkinen” (koetin unohtaa historioitsijan joka minussa asuu) ravintola, jonka sisustus ja ruokalista olivat rustiikkia ja reilua, skandinaavista ja keskiaikaista (?). Ravintola on iso ja siellä on mm. iso kabinetti (Freija, jotakin tuttua… skandinaavinen rakkauden jumalatar. Hmm …)

Ruokalistalla oli vaihtoehtoja PALJON.  Juniori ja tyttöystävänsä päätyivät ratkaisuun pääruoka-jälkiruoka, pehtoori ratkaisuun eturuoka-pääruoka ja minä ratkaisuun eturuoka-eturuoka. Ja me kaikki olimme tyytyväisiä. Ainoa vaan, että minä tilasin toisena annoksena ruoan, jonka nimi oli  ”lihakivi” ja minulle tuli annos nimeltä ”kalakivi”.* Tarjoilija olisi suostunut vaihtamaan, mutta kun (nälissäni :)) sanoin,  ettei tarvitse, joskin että jään kaipaamaan karhumakkaraa niin sainkin sitten sitä, bonuksena. Kelpo korjaus.

Harald lunastanee paikkansa oululaisessa ravintolamaailmassa, annokset kohtuullisen suuria, paljon liharuokia, ei turhaa hienostelua, jotain vähän erikoista jne. Mekin varmasti menemme toistekin, mutta ei silti ihan ykkösvalinta tule olemaan miettiessämme isomman tai pienemmänkään juhlan paikkaa. Mutta ilolla otamme vastaan tällaisenkin uutuuden oululaiseen ravintolamaailmaan.

___________________________________________

*NJORDIN KALAKIVI 8,50 €

Aidolle liuskekivelle on kerätty viskillä aateloitua savulohta, lohenmätimoussea, tervasilakkaa, rapuista tartaria, savuahventa, muorin tillikurkkuja ja saaristolaisleipää, ryytimaan raikasta salaattia sekä juureslastuja.

FENNLANDIN LIHAKIVI 8,50 €

Liuskekiveltä tarjoillaan karhumakkaraa, poromoussea, riistasalamia, savulla lepytettyä poron maksaa sekä hirvenpaistia. Kaiken kruunaa tervaan pudonneet puolukat ja Vetajuusto Saloniemen emännän tapaan.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.