Lakko – ja lukemisesta vielä

Lakko. Se on päivän sana. Pahinta on tämä epätietoisuus.

Ei päivällä ole ollut edes mitään tietoa, onko neuvottelut käynnissä? Juuri nyt tuli tieto, että huomenissa neuvotellaan, eli viime metreille menee taas. Meillä on siis aiottu lähtö keskiviikkona kahdelta Oulusta.

Aina nämä lakonuhat/lakot on oppilaitosten syys- tai hiihtolomaviikoilla. Kun olimme lähdössä Maltalle 2006 (kuvia klik, klik) oli silloinkin Finskin lakko (vai oliko se se loma, kun säiliöautot olivat lakossa, eikä lentokoneisiin saatu löpöä, any way, lakko kuitenkin)  ja meille tuli jo Aurinkomatkoilta tieto, että reissu peruttu. Purettiin laukut ja oltiin lievästi raivona. Sitten yöllä tulikin viesti, että sittenkin aamukoneella Hesaan ja kohti Maltaa. Silloin meni melkein vuorokausi matkantekoon Oulusta Maltalle.

Päästäänkö nyt reissuun vai ei? Entäs jos mentäis junalla Hesaan, niin päästäiskö sitten Helsinki – Lontoo – Lissabon väli? Jos nyt varaan junaliput, mistä tiedän, että päästään edes ulkomaan lennolle. Sitten ollaan Helsinki – Vantaalla matkalaukuissa vetimet 15 – 20 lämpöön ja edessä junamatka takaisin kotiin?

Eniten harmittaa J:n puolesta. Juniori on tyttöstävänsä J:n kanssa lähdössä mukaamme. Ja J. on säästänyt kovasti, hommannut elämänsä ekan passin, lauantaina hankittiin matkakamppeitakin ja kaikkea on jo suunniteltu. J. ei ole paljon elämässään reissannut: Tukholman ja Tallinnan nähnyt, joten odotukset korkealla. Hard Rock Cafe ja Casino, Euroopan pisin silta ja yksi maailman suurimmista akvaarioista, fado-ravintola ja El Corte Ingles haaveissa tsekata. Haaveissa mennä vanhoilla raitiovaunuilla Alfamaan ja hissillä (sama suunnittelija kuin Eiffelin tornilla) Bairro Altoon. Istuskella Baixan katukahviloissa ja nauttia ihania pieniä portugalilaisia vaniljaleivoksia. Pehtoorin kanssa portviini-instituutti ottaa uudemman kerran tarkasteluun. Kun 80-luvun lopussa siellä kävimme, emme paljon portista perustaneet. Nyt tilanne on vähän toinen…

Jos lakko tulee lopetan tämän puolittaisenkaan loman pitämisen ja menen töihin! No huomennahan menen joka tapauksessa – ja jos menis arkistoon loppuviikoksi. Olis edes jotain ympäristön vaihdosta! Se ei nyt kyllä ihan ole sitä mistä olen haaveillut! Noup!

_______________________________________________________

Finnairin lähteviä/saapuvia/peruttuja -sivua pitkin päivää tsekatessa olen välillä lueskellut myös muiden blogeja,
ja vähän rupesi harmittamaan, etten hoksannut haastaa Irmaa, MekuRua ja Kaisaa tuohon ”kuvaile itseäsi kirjojen nimillä” -haasteeseen.

Systeri onneksi haastoi Irman, jonka kiinnostava kirjalista on täällä.  

Myös Katse avartuu– ja Sukututkijan loppuvuosi -blogien pitäjät lukevat paljon; olisi kiinnostavaa saada heidänkin listansa – jollei ole liian henk.koht. juttu…

Oma lukupäiväkirjani, jota olen nettiinkin päivitellyt, on tämän linkin takana. Nettiversio laahaa aika pahasti jäljessä, mutta vakaa aie on ihan pikapuoliin saattaa se jotensakaan ajan tasalle.

2 kommenttia artikkeliin ”Lakko – ja lukemisesta vielä”

 1. Kiitos haasteesta. Blogissani oli vastaavia paljastuksia vuosi sitten, enkä keksi uutta aasinsiltaa henkilötiedoistani Suomen historiaan. Mutta tiedoksesi/iloksesi vastaukseni osaan setistäsi kirjahyllyni vähemmistön eli suomenkielisen kirjallisuuden joukosta:

  Oletko mies vai nainen? Poikamiestyttö (Hilja Valtonen)
  Kuvaile itseäsi. Ei ole minulle suvannot (Raili Mikkanen)
  Kuvaile nykyistä asuinpaikkaasi. Kyä tässä jotain häikkää o (Sinikka Nopola)
  Kuvaile harrastuksiasi. Ajatukset käyttöön (Niinikangas & Laukkanen) / Kirjoita & vaikuta, menesty (Tom Lundberg)
  Minne haluaisit matkustaa? Historiaa tutkimaan (toim. Tiainen & Nummela)
  Jos elämäsi olisi tv-ohjelma, mikä sen nimi olisi? Punavuoren keisarinna (Manninen & Raivio)
  Päivän mietelause. Synnin palkka on kuolema (Nenonen & Kervinen)
  Minkä neuvon tahtoisit antaa? Älä nuolaise ennenkuin tipahtaa (Hilja Valtonen)
  Käsityksesi kuolemasta. Se on myöhästä ny (Sinikka Nopola)
  Mottosi? Carpe Diem (Arto Kivimäki)

  Vastaa
 2. Kaisa, mukavaa, että osallistuit! Kiitokset. Etsin vielä blogistasi tuon aiemmankin listasi.
  Suomenkielisesi ovat aikas mainioita.
  Sinikka Nopolaa löytyy meilläkin hyllyistä, mutta enhän hoksinut niitä käyttää tähän juttuun.

  Minne haluaisit matkustaa? Oivalluksesi oli enemmän kuin hauska. Mikseihän minulla tullut tuo mieleenkään? Ehkäpä juuri harrastuksen ja työn ero.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.