Toisen kapitulipäivän kiireessä

Kuudelta uni loppui. Valitettavasti.

Eilen Diner Amicalista lähdimme oululaisporukalla hotelliin jo kymmenen jälkeen. Notkuvat buffet-pöydät oli 280 kapitulivieraan toimesta saatu tyhjennetyksi ja lyhyt cabaree-show katsottua joten teimme yhteispäätöksen lähteä keräämään voimia tämän päiväisiä herkutteluja varten.

Eilisen illan tilaisuus oli hyvä, mutta ei erinomainen. Siinä oli pari olennnaista ”virhettä”. Ensinnäkin vain hyvin pienelle osalle vieraista oli istumapaikat. Se oli yksi iso syy siihen, että iso osa väkeä teki kuten mekin: lähti pois ennen kuin tanssi alkoi ja snägäri avautui. Neljä tuntia seisten ja syöden pienen korkean cocktail-pöydän ääressä ei ollut oikein hyvä juttu. Toinen ongelma oli se, että buffetin ruoka oli syötävä vain haarukalla. Eikä esimerkiksi paistipöydän antimia todellakaan saanut pienittyä pelkällä haarukalla.

Alkupalapöydän antimet olivat ihania. Mutta niissä ei ollut mitään makujen ilotulitusta – esimerkiksi viime kesänä Tertin kartanon buffet-pöydän anti oli selkeästi parempi. Paasitornissa seitsemästä kala- ja äyriäisruoasta parasta oli hummeriterriini. Neljästä liha-alkupalasta hyytelöity hanhi ja neljstä salaatista Länsirannikon salaatti maistuivat minulle parhaiten. Paistipöydässä  (lammasta, porsaankylkeä ja paahtopaistia – hyvin 60-lukulainen juttu!) parasta olivat lisukkeena olleet kantarellimuhennos ja kukkakaaligratiini.

Jälkiruokapöydän aurajuusto ja kirsikkahillo (klassikko josta aina pidän!) ja tyrniparfee karamellikastikkeella vielä mahtuivat. Ja maistuivat.

Illan jälkeen yöuni kuitenkin sentään seitsemän tuntia. Aamiaisella ei kovinkaan nälkä. Viipale vesimelonia, graavilohisiivu ja ISO kuppi kahvia ja sitten kampaajalle. Sieltä Akateemisen kautta lounaalle! Jotta syömään: Sipuliin. Saimme ”uutta aatelista ja akateemista” pöytäseuraa. Hienoa tavata uusia ihmisiä, uusia ruokaharrastajia ja ammattilaisia. Lounas oli vallan mainio.

Ja nyt kohta riennettävä katsomaan installointia:  hyvä ystävä saa käädyt.

Nyt jo iltapukuun… huomiseen …

2 kommenttia artikkeliin ”Toisen kapitulipäivän kiireessä”

  1. Vaikuttaa ihanalle, maiskuttelen täällä jo pelkistä kuvailuista… Pitäkää hauskaa, kovasti ja paljon.

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.