Jotain vaihtelua pitäisi saada

Näillä mennään:

1) Pala täysjyväleipää, sipaisu oivariinia (kieltäydyn käyttämästä mitään pilipalirasvoja enää!), poroleike ja kurkkua, vettä ja 2 kuppia kahvia ja keksi.
2) Ananasta ja raejuustoa niin paljon että iso muki tulee täyteen, laku.
3) Lasillinen tuoremehua.
4) Iso annos salaattia ja kunnon pala tattilasagnea, Tertin näkkäriä, oivariinia, pari palaa tummaa suklaata.
5) Riisikakku ja päälle viipale 17 % prosenttista Salaneuvosta.

Ja vettä. Kolme litraa vettä, pikku pullollinen Pepsi Maxia ja puoli pulloa Novellea.

Päivän ruokapäiväkirja. Suunnilleen tällainen on minun kurinpalautus-ruokavalioni. Tällä keinoin ei varsinaisesti kovasti laihdu, mutta joku roti tulee syömiseen, ja kyllä se sitten lähtee painokin vähän laskemaan. Kyllä minä näet tiedän, miten se paino lasketaan! Olen elämässäni laihduttanut kymmeniä, ellen satoja kiloja. Painonvartioissa olin kerran, kerran laihdutin vuodessa melkein 20 kiloa (oli mistä tiputtaakin!), ihmepillereitä en juuri ole harrastanut, jauhepusseja joskus yritin, mutta kun haluan syödä oikeasti. Joka vuotinen viikon paasto ei ole minulle laihdutuskeino.

Viiden kilon jojoilu on ollut elämääni lasten syntymän jälkeen. Ja nyt jojo on kyllä pahimman kerran äärilaidassa. Olen oppinut, miten se heilautetaan takaisin, mutta millä ilveellä se pidetään siellä alhaalla??

Viiden viikon päästä on juhlat, joissa minun on mahduttava iltapukuun, enkä todellakaan aio hommata uutta iltapukua. Ja muutenkin! Tämä painonnousu on nyt vain saatava kuriin. Melkein joka viikonlopuksi on tiedossa ruokajuhlia, mutta viikolla olisi pidettävä ruokakuria. Mutta kun olen niiiiiin kyllästynyt tuohon omaan vakkarilistaani. Varsinkin ananas-raejuusto-broileri-riisikakku -evästelystä/välipalailusta haluaisin pois. Mutta mitä? Mitä otan evääksi töihin? Aika usein teen salaatin, mutta aina ei viitsi/ehdi tai aamulla ei ole aineksia… Siis onko ideoita? Ilolla otan vastaan – kerro omat niksisi!

4 kommenttia artikkeliin ”Jotain vaihtelua pitäisi saada”

 1. Oletko kuullut kiloklubista? Googlettamalla löytyy..Olen pitänyt nyt noin parin -kolmen vuoden ajan painoani kurissa ko ohjelman avulla. Typeräähän se on, mutta en ole keksinyt muutakaan konstia. Aina kun paino nousee tietyn rajan yli alan pitämään ko nettiruokapäiväkirjaa. Ohjelma laskee kalorit, hiilihydraatit rasvat jne.. ja Keventäjät-ohjelma on mielestäni parempi (ottaa satunnaisen liikunnan paremmin huomioon kalorimäärässä), mutta se on maksullinen.

  Syön siis normaalisti, en mitään dieettiruokaa (”riisikakkujutut” eivät toimi minulla), mutta ihmeellistä kun tuo merkitseminen vaan toimii, siis ainakin minulla…. Vaatii tietty vaivaa 🙁

  Vastaa
 2. En ole ole kuullut kiloklubista! Keventäjistä kylläkin. Kiitos Maija vinkistä. Miehän saatan tuota vähän koettaakin. Minäkin olen sitä mieltä, että pitää saada syödä oikeaa ruokaa. Yksinkertaisesti senkin takia, että haluan LAITTAA ruokaa.

  Tuo sinun ”kun paino nousee tietyn rajan yli” -idea on vähän ollut minullakin. mutta nyt olen kyllä fuskannut sen kanssa perusteellisesti. Ja mikä pahinta keksinyt tekosyitä miksi olen antanut sen nousta. (kipeä olkavarsi on pakottanut vähentämään salitreeniä, mieletön määrä tietöitä (nimenomaan jalkakäytävillä) parin kilometrin säteellä kodistamme, joten rullistelu on käynyt vähän vaikeaksi, ja kaikkea muuta seli-seli-hommaa.) Ja tosiasiahan se on että painonpudotuksessa liikkumisella kuitenkin on vain pieni osa. Syöminenhän se ratkaisee. Nyt töihin. Mukana aika ihana salaatti 🙂

  Vastaa
 3. Laita tuonne ananas-raejuuston joukkoon porkkanaraastetta ja teelusikallinen rypsi- tai oliiviöljyä niin on terveellisempää. Ja käy tosiaan Kiloklubissa laskemassa päivittäiset kalorit, joita sinulla mitä ilmeisimmin saisi tulla about 1200 kcal / pv, jos aiot painoa tiputtaa. Ja jos oikein hevoskuurin teet niin 800kcal paikkeilla päivässä. Muuten menee jojoiluksi, joka ei ole järkevää.
  Miksi sinulla on keksi, laku ja suklaa? Siinä on kaksi liikaa…
  tsemppiä
  Taije

  Vastaa
 4. Taije, jojoilu ei todellakaan ole järkevää. Mutta, mutta… En osaa ja/tai haluakaan olla niin hirveän järkevä. ”mielummin hyvä ja lyhyt elämä, kuin pitkä ja vailla nautintoja” tai miten se sanonta meneekään. Enkä halua hevoskuuria. Sekin on minusta tilapäisratkaisu, eikä sekään kai ole järkevää. Ensisijainen tarkoitus on taas palata ruotuun, palata ”normaaliin” syömiseen, eikä siihen mitä lomalla tuli tehtyä…

  Kiloklubissa olen tosiaan jo käynyt ja vaikuttaa aika hyvältä… Katsotaan nyt alanko käyttäjäksi.

  Porkkanaraaste ja raejuusto on ok. Pitää muistaa.

  Miksikö kolme pientä makeaa päivässä? Ihan että jää hyvä maku suuhun 🙂 En varsinaisesti ole makean perso, enkä isommasti karkin- tai suklaansyöjäkään mutta pieni makea ruoan päälle on ”must”. Sellainenkin heikkous…

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.