Olisi pitänyt …

Lomallakin on sellaisia päiviä, jolloin on tehtävä niitä hommia, joita olisi pitänyt tehdä jo aiemmin. Tämä päivä on koostunut niiden tekemisestä. Ja silti jäi paljon tekemättä. Semminkin kun illalla riemastuin kokkailemaan. Uudessa Glorian Ruoka&Viini -lehdessä oli kaikkea hulppeaa kesäsäilöntää, ja niitä sitten tuossa värkkäilin. Timjami- ja salviamarinoitua pecorinoa ja kirsikka-sipulihilloketta reciotossa. Koko talo tuoksuu huumaavalle. Ja mikä parasta: ulkona kirsikoista kiviä poistellessa, sipuleita kuoriessa saattoi istua ihan rauhassa. Ei sääskiä!

Sellainen on ylellisyyttä, ylivertaisen hienoa: istua kotipihalla, ilta-auringossa, kuunnella mielimusiikkia, tehdä ruokaa, miettiä niitä ihmisiä, joille sitä tekee. Käyttää itsekasvatettuja puhtaita yrttejä. Käydä välillä kuvaamassa tähkämöitä, jotka ovat kauneimmillaan kukassa. Tehdä käsillään jotain, josta on (toivottavasti) iloa ystäville ja ruokavieraille. Ja tietää, että he tulevat mielellään, ainakin maistelemaan, mitä olen yrittänyt värkätä.

Ei ole kiire, eikä huomisen tekemiset, tekemättömyydet itse asiassa, tänään vaivaa.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.