Mökki mielessäin

Tytär pisti aamulla tekstarin: ”Soita kun ehdit!” Juuri ja juurihan minä nyt ehdin yliopiston aamupäivän raukeasta työrupeamasta hellittää sen verran, että tyttärelle soitan. Kyseli, jotta passaisko jos sittenkin poikaystävänsä tulisivat mökille. Pariksi yöksi vaan kun töistä ei ole vapaata, mutta voitaisko tulla?
– Voisitteko?

Ei mitään mukavampaa olisi voinut soittaa! Voi kuinka iloinen olen kun tulevat!

Tässä olen vähän pakkaillut, ruokaa lähinnä. Ja sitten tulostellut kuvia – kamarin seinän kehyksiin vielä pitäisi jotain kuvia laitella. Selatessa kuvakansioita löysin kuvan noitarummusta joka on Myötätuulen (uuden mökin) seinällä ja jonka eksnaapurimme toivat meille tuliaisena käydessään mökillä. Naapurin isännän veli tekee näitä puhdetöinä, matkamuistoiksi. Suurenee klikkaamalla.

Keksimme teetättää rummun kahdesta kuvioista takorautaiset ”reliefit” mökkien ulkoseiniin. Tuulentuvan nurkassa on tuo vasemmanpuoleinen ja Myötätuulen puronpuoleisella seinällä toinen. Kuinkas moni tietää mitä symbolit tarkoittavat?

Joka tapauksessa noita kohti huomenna, loman aluksi Hangasojan hiljaiseen pihapiiriin, tuntureille ja tupaan.

8 kommenttia artikkeliin ”Mökki mielessäin”

 1. Hyvää Jussia sinne kauas. Toivon sääskittömiä päiviä tunturin lumoissa. Noista reliefeistä ei ole harmainta tietoa, vaikka tuo ”kolmen ristin kumpu” voisi näyttää tutultakin. Luulen kuitenkin, että merenkulkuun nämä liittyvät. Tuuleen ja mereen??? Sisämaan kasvattina tämä on ihan puhdas arvaus. Soutuveneessä kun ei tarvitse silmiä ja nenää kummempaa navigointilaitetta.

  Vastaa
 2. Hei Maija, eivät ole noitarummun symbolit mereen liittyviä. Eikä ”kolmen ristin kumpu” todellakaan ole se miltä näyttää…

  Katsotaan, arvanneeko joku muu…

  Ihanaista keskikesän juhlaa sinne etelämmäskin.

  Vastaa
 3. Minä kun arvaan, että kaarikuva tarkoittaa auringon nousemista ja laskemista, ehkä jopa aikaa kaamoksen alusta loppuun. Ja tuo ihmishahmon näköinen kuva tarkoittanee taivaankannen halkaisijaa, joka loi maailman. Ja ihan puhtaita arvauksia. Hieno kuulla tyttärenne päätös.

  Vastaa
 4. Buorre eahket! Rumputulkintoja:

  (1) Vinoneliö (rummun keskellä), aurinko,

  (2) Kaarikuvio (ylhäällä rummussa), saamelaisten jumalat/jumalia.*

  *tekisi mieli sanoa: Isä, Poika ja Pyhä Henki, mutta ei se näin ollut.

  Vastaa
 5. Railaterttu, aikas hyviä puhtaita arvauksia. Kerron huomenna kuinka hyviä. Tyttäremme päätös: merkitsee minulle kovin paljon 🙂

  Koivu, buorre eahket! Kiitos tulkinnoista. Ei nekään huonoja… Huomiseen 😉

  Vastaa
 6. Kiitos Kaisa linkistä. Kuten tämänkin päivän postauksestani huomaat, rummut ovat edelleen kiinnostuksen kohteena.

  Vastaa
 7. ” On aurinko, tahdet ja kuu ulle rakkaat, vaan…”
  Terkut mokkilaisille:) Jahka sinne taas joudatte.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.