Kiusauksia

Antiikkimessuilla olin aamupäivällä. Itsesuojeluvaiston turvin menin sinne ilman käteistä.  Ajattelin, jotta ei tule ostettua mitään, kun ei ole rahaa mukana. No olihan oikein kuningasajatus! Siellähän oli tietysti jokaisella myyjällä mahdollisuus maksaa kortilla. Yksi tavattoman kaunis kattolamppu 280 euroa, Olli Joen Pyöräilijät maalaus 2450 euroa, tusina ihastuttavia kristallilaseja satasella, Nuutajärven vihreä uniikkilasipullo – kuin tehty limoncelloa varten, eikä maksanut kuin 140 euroa, iso pino vanhoja keittokirjoja á 20 – 38 euroa ja Samuli Paulaharjun ”Lappia ja Peräpohjolaa” ensipainoksena 68 euroa! Ja kaikki nuo jätin ostamatta! Mitä tahdonvoimaa! 🙂

Yksi keittokirja (vuodelta 1938), Carl Tigerstedin pieni ”Halpahintainen ruoka” vuodelta 1925 (3. p.) ja kaksi pientä kattauskoristetta kuitenkin ”oli pakko” ostaa.

Seuraava kiusausten paikka oli Gigantti, jonne menin uutta näppäimistöä ostamaan (ergonomia-asiat edelleen keskeisiä). Näppis löytyi, ja oli edullinen, mutta kuinka paljon oli taas itsensä kanssa tupistava, että jätin ostamatta kameraan Canonin  laajakulman. Valovoimainen pikkuzoom olisi niiiin hyvä ja avaisi aivan uudet mahdollisuudet kuvaukseen. En ainakaan vielä sitä ostanut.

Kaupunkiasioiden jälkeen lumityöt ja lenkille. Ja kuin kokeeksi poikkesin Terva-Toppilan koulun kautta ”jos-on-jonoja-en-jää” -mentaliteetilla. Eikä mitään jonoja: nyt on possuflunssapiikki otettu. Ja nyt on vasenkin käsivarsi kipeänä! Burana rulettaa!

5 kommenttia artikkeliin ”Kiusauksia”

 1. Ei ole hirveästi Paulaharjun ensipainosten hinta noussut vuosikymmenien saatossa. Istuttiin Juhan kanssa muutaman kerran 1970 – luvulla Helsingissä, muistaakseni Bibliofiilisen seuran huutokaupassa, isäni lähettäminä: ensipainosten hinnat liikkuivat silloin 45 – 50 euron tuntumassa. Muutama puuttuva tuli silloin huudettua.

  Vastaa
 2. Varoitus !!! Käsi voi olla kipeä useamman päivän eli take it easy 🙂 Ei mitää raskasta riuhtomista eli jätä lumityöt suosiolla perheenne miehille.

  Vastaa
 3. Taije, ei ne taida klassikoiden hinnat kovasti vuosien saatossa vaihdella. Minulla on sellainen hämärä kuva, että olisin jossain uudessa kirjakatalogissa (SKS:n luettelo?) nähnyt että nimenomaan tuosta ”Lappia ja Peräpohjolaa” -opuksesta olisi tehty näköispainos. Mutta sinullahan ne kaikki alkuperäiset taitavat nyt olla? 🙂

  Mannu, täytyy tosiaan jättää lumityöt pojalle ja pehtoorille (joka ne täällä kotona nykyisin kyllä muutenkin tekee :)). Pehtoori kävi myös eilen piikillä, eikä käsi ole ollenkaan kipeä. Eikä minullakaan kovasti enää, paitsi oikea käsi!

  Vastaa
 4. Oikeassa olet, kaikki muut löytyy paitsi puolankielinen Tunturien yöpuolta. Putkahti tuossa muutama vuosi sitten tuokin käännös. Senkin saisi kun ostaisi saksalaisesta nettidivarista. Hinnat tosiaan pysyvät vuosien saatossa aika samoina, kun ostajat ovat lähinnä Lapinhullut.

  Vastaa
 5. Puolankielinen? Vau! kyllähän sinun pitäisi se hankkia. EHdottomasti.

  ”Ostaja ovat lähinnä Lapinhullut”. No nii-in. Mökille minäkin sitä ajattelin…

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.