Kommentointi – tähän …

Vaikeaksi käy, mutta teenpäs tästä kommenttipostausmahdollisuuden tarjoavan ”artikkelin” tuohon Safareilta juttuun. Muuten ei näytä onnistuvan.

4 kommenttia artikkeliin ”Kommentointi – tähän …”

 1. Hei, Safaristi!

  Tantor, numa ja cheetah; Tarzankirjojen klassinen kolmikko ja paljon muuta plakkarissa. Gratulis!

  Makustelen Pilanesbergin riistansuojelu -määrettä. Hmm. Eläimiä suojellaan siksi, että niitä olisi jossain ja joskus ammuttavaksi. Sitähän riista on, aseiden ruokaa. Akseli Gallen-Kallela ampui Afrikassa cheetahin, Mannerheim Aasian keikallaan tiikerin. Kelpo maaherramme Neuvostoliitossa, Venäjän Karjalassa ja Kamtsatkalla kellistämien karhujen määrään eivät yhden käden sormet riitä.

  Thanks God, ”riistaa” suojellaan! Ja niin ekologisesti viisasta kuin esim. Itä-Afrikan masaiden olisi ottaa keittolihat alueen antiloopeista (nyt se otetaan kasvatetusta nautakarjasta), Afrikan suurissa nisäkkäissä nähdään (nykyisin) toki muutakin kuin riista-arvo.

  Blogikuvauksesi vahvistaa, että paljon sentään säästyi hollantilaissiirtolaisten hävitykseltä. Nauttikaatte!

  Pääsky? Meidän haarapääskymme muuttaa Afrikkaan, mutta sen rinta ei ole oranssi. Alalajilla erythrogaster se ON oranssi, mutta tämä muoto elää P.-Amerikassa. Veikkaan, että olet nähnyt orvokkikottaraisen, Cinnyricinclus leucogaster.

  Pyörtyily. Olet onnenmyyrä, alhaisen verenpaineen ansiosta edessäsi on ainakin puolivuosisataa terveitä safarivuosia. Äidilläni oli alhainen verenpaine, häntä ”juovutti”* esim. makuulta ylös noustessa. Ja niinpä hän saavutti aivan vähää vaille 90 v korkean iän. Pyörtyile, mutta kaadu pehmeästi; mieluimmin pehtoorin käsivarsille!

  *juovuttaa (Suistamon karjalaa) = pyörryttää

  Vastaa
 2. Koivu, tänäänkin olisit viihtynyt, vaikuttunut, entisestäsi sivistynyt täällä. Livenä, etkä vain surkeiden muistiinpanojeni äärelllä.

  Riistansuojelu on hyväksi, pyörtyily, no joo… Se ei vaan tunnu kivalle.

  Vastaa
 3. Hey Reya, c´mon!

  Ei mitään surkeaa, vaan ajantasaista havaintojen kirjausta ja raportointia, josta kiitokseni. Moniko meistä kotipolkujen tallaajista viitsisi ryhtyä/pystyisi moiseen? Anna palaa!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.