Syyskuun ruokahaaste: Lapsuuden paras kotiruoka

Elokuun ruokahaasteen äänestys päättyi viime yönä,  ja  niinhän siinä sitten kävi, että Hillamisu- reseptini voitti – tosin arpaonnenkin siivittämänä.  Kiitokset Herkku ja koukku -blogin pitäjille, kaikille äänestäjille ja muille haasteeseen vastanneille. Erityisesti Vellipoika ansaitsee kiitokset hyvästä vastuksesta.  🙂

Voitto myös velvoittaa. Siispä katseet tulevaan kauteen: nyt olisi julkistettava syyskuun haaste!

pasta

Osallistuminen

Ruokahaasteeseen voivat osallistua kaikki blogia pitävät henkilöt (blogin ei siis tarvitse olla ruokablogi). Osallistua voi vain yhdellä ruoalla per blogi. Ruoka voi olla pääruoka, jälkiruoka tai leivonnainen, jotain sellaista, mitä  kotona tehtiin. Äidin, isän, mummon tai vaikka naapurin tädin tekemää kotiruokaa, joka oli parasta herkkua lapsuudessa.

keittokirjaTuunaa äidin lihapullat omalla tavallasi, oletko muokannut mummon makaronilaatikon moderniksi, miten olisi siskonsuklaaruudut tekemien suklaaruutujen new edition? Vai haluaisitko kehitellä kalapuikot gurmeeksi, ehkä perheen paras pastaruoka vol. II tai postaa kisaan pyhänä tarjotun paistin resepti? Ideana on lapsuuden parhaan kotiruoan reseptin uusi tuleminen!

Näissä haasteissa on ollut hyvä tapa ilmoittaa ruoan alkuperäisen reseptin lähde; hyvää tapaa on hyvä jatkaa — jos suinkin mahdollista.

Haasteruoka tulee postata 1.-23.9.2009 välisenä aikana. Haasteeseen osallistutaan ilmoittamalla haastepostauksen URL tämän jutun kommenttilootaan. Ari on tehnyt oivallisen ohjeen, jolla linkki omaan blogiin ja osallistuvaan haastepostaukseen onnistuu kätevästi. OHJE

Ilmoittautuminen päättyy 23.9.2009 klo 24:00, jolloin haastepostausten osoitteiden on oltava tiedossani. Järjestävänä osapuolena jäävään itseni äänestyksestä.

Äänestys

Haasteeseen määräaikaan mennessä ilmoitetut postaukset julkistetaan 24.9.2009, jolloin alkaa myös äänestys. Äänestystapa ilmoitetaan haastepostausten julkistamisen yhteydessä. Äänestysaika päättyy 30.9.2009 klo 24:00. Jos äänestyksen päättyessä useammalla postauksella on yhtä korkea äänimäärä, valitsee onnetar voittajan. Syyskuun ruokahaasteen voittaja julkistetaan 1.10.2009.

paisti

Lokakuun ruokahaaste

Syyskuun 2009 ruokahaasteen voittaja järjestää lokakuun 2009 ruokahaasteen. Aiheen valinta, säännöt ja aikataulu ovat hänen päätettävissään.

_________________________________________________

ÄÄNESTYS ON ALKANUT TÄÄLLÄ

53 kommenttia artikkeliin ”Syyskuun ruokahaaste: Lapsuuden paras kotiruoka”

 1. Nostalgiaherkäksi? Hieno homma. Toivottavasti aihe innostaa monta kisaajaa mukaan… Vähän itseäni arvelutti tuollaisen ”erilaisen” haasteen laittaminen, mutta siis innostuisipa moni. 🙂

  Vastaa
 2. Hieno aihe, oikein hieno!

  Jutun Äänestys-osiossa ovat tainneet mennä päivämäärät hieman sekaisin ja siellä mainitun elokuun ruokahaasteenkin pitäisi varmaan olla syyskuun ruokahaaste. Tuttuja copy-paste-bugeja 😉

  Vastaa
 3. Kiitokset. Loppukirisi kisassa oli hurja 🙂 ! Ota ihmeessä osaa. Mielenkiinnolla odottelen …

  Vastaa
 4. Virpi, hienoa saada eka ilmoittautuminen syyskuun haasteeseen!

  Makoisan oloiseen reseptiin liittyvä muistelo ilahduttaa kovasti.

  PS. linkki toimi oivallisesti.

  Vastaa
 5. Vellipoika: mumisi innoittamat ”kääreet” ja kovin ihanalta vaikuttava kastike ovat lämpimästi tervetulleita kisaan.

  Vastaa
 6. Tämäntyylisiä lapsuusmuistoruokia meillä kaikilla varmasti on. Yksinkertaista mutta varmasti niin hyvää. Onnea kisaan, Merituuli.

  Vastaa
 7. En osallistu ihan vielä, mutta oli pakko kommentoida, kun hieroin tässä silmiäni ihmetellen, että onko niissä vikaa: täällähän muistellaan mumia ja kumitätiä!!! Wat? 😀

  Vastaa
 8. Kirotusvireitä ja perhepiirin helllittelynimiä taitavat olla. Mielenkiiinnolla jään odottamaan sinun lapsuuden ruokamuistoa ja muiston alkuperää. 🙂

  Vastaa
 9. Minulla oli tähän haasteeseen vain yksi vaihtoehto, sillä yksi ruoka oli lapsuudessa ylitse muiden, aivan omassa luokassaan. Muuta en edes siis harkinnut. Ruoka on lasagne. Tosin kasvisversio nykyään, ja maustettu vuohenjuustolla. Pata kattilaa rakastaa heittää siis mukaan vuohenjuustokasvislasagne.

  Vastaa
 10. Merituuli, selvästikin kum(m)itätisi on hyvä tyyppi.

  Kirsikka: tervetuloa mukaan ah niin ihanan oloisella lasagnella.

  Vellipoika, minä jotenkin ymmärsinkin, että Mumi on mumi. Aika hellyttävä kyllä. 🙂

  Vastaa
 11. Sitruunainen ilmoittautuu kilpaan osiin puretulla maksalaatikollaan, uudelta nimeltään:
  Maxaboxi
  Eli sivulle aukeavista kolmesta reseptistä kilpaan osallistuu vain pääruokalaji! (Jos tarve vaatii, voin kyllä luoda haasteruoalle oman sivunsakin). Kiitos ja kumarrus!

  Vastaa
 12. Niin siis blogini Keittiö Piemonten sydämessä osallistuu haasteeseen edellämainitulla appeella, kirjoitin vahingossa nimimerkkini blogini nimen tilalle!

  Vastaa
 13. Jytis, syysillan kaaliherkku ja sen tarina juuri sellaista jota toivoin tämän haasteen tuovan tullessaan… Tervetuloa kisaan.

  Sitruunainen, gourmet-maksalaatikko? ennennäkemätön viritelmä, onnea herkullisen oloiselle tuunaukselle.

  Vastaa
 14. Kävin blogissasi nostalgisen tuulahduksesi lukemassa. Tällaiset jutut viehättävät minua kovasti. Osallistuakin ehtisit vielä… 😉

  Vastaa
 15. Vispipuuro tunnettiin meillä nimellä lappapuuro, tai vaan lappuska. Ja onhan se hyvää! Makumuistojasi oli mukava lukea. Ilmoittautuminen kirjattu ilolla mukaan!

  Vastaa
 16. Ari, makoisa juttu, että keksit kuitenkin vastauksen lapsuusmuisto-haasteeseen. Jujua tuntuu reseptissä olevan.

  Vastaa
 17. Rosmariinin retroruoka on mukana kisassa. Maistuisivat kyllä minullekin.

  Johannan tuunaaman marjapuuron new edition on myös tervetullut haasteruokien joukkoon!

  Vastaa
 18. Fakta ja Farfalle, kiitos rikkaampien ritarien -reseptistä. Monen lapsuudessa varmasti ykkösjälkkäri!

  Vastaa
 19. Kiva lukea ehdotuksia! Jain tahan muistelemaan aidin kaalikaaryleita, kalakukkoa, mannapuuro-ylioppilaita mehukastikkeella ja Raija-tadin mustikka marjapuuroa, graham sampyloita ja Ulla-tadin vaikka mita…aahh..

  Vastaa
 20. Irma, mannapuuro-ylioppilaat tosiaan! Makumuistoissa viihtyy …

  Nelle, tervetuloa mukaan vastoinkäymisistä huolimatta! Kaihoisa, kaunis muistelosi viehätti kovin. Onnea kisaan.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.