Tänään valokuvatorstai jäi kesälomalle. Kesän kestävä kuvaushaaste on ”Parasta kesässä”. Aamulla nähdessäni haasteen silmissäni, päässäni, sisälläni, vatsassani, mielssäni, jopa nenässäni lähti liikkeelle hillitön kuvien, makujen, tunnelmien, tuoksujen, äänien tulva:

aamukahvi kotona portailla lintujen laulaessa pyjama päällä kun muut vielä nukkuvat, patikkareitti Koilliskairassa kun ilma on merkillisesti pysähtynyt ja kaupunkielämä ja työ ovat kaukana, hetki ennen päivällisvieraiden (-ystävien :)) tuloa pihalla pöytää kattaessa, jolloin tsatsiki ja savukala tuoksuvat, helteinen iltapäivä, jolloin nuoret kulkevat eestaas ”eikö meillä ole yhtään jätskiä tai limpparia tai jotain”, kesäaamu rullaluistellen kauppatorin rannassa hakemassa mansikoita ja pehtoorin kanssa torikahvilassa pahvimukista kahvia juoden, Välimeren rannalta vuokratun talon oven aukaisu ”miltä-täällä-näyttää-ja-tuoksuu”, yksinäinen pitkä ilta dekkarin tai romanttisen komedia-videon parissa …

Kesä ei vaan ole minulle vielä alkanut. Ensi viikolla on juhannus, enkä minä sitä ole tajunnut. Nyt yritän ryhtyä kesäelämään. On vihdoin lämminkin.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.