Patikointia paljakassa*

Tänään tunturiin; patikoitiin Iisakkipään luontopolku. Siitä on tullut minun lempireittini täällä. Kuusi kilometriä. Maisema ja luonto vaihtuu, ensimmäinen puolisko päättyy kunnon nousuun, maitohapoilla tunturin laelle asti. Ja jälkimmäinen kolme kilometriä letkeää laskua. Tänään loppumatka vielä tunturin suojaisella puolella, aurinkoa ja lämmintä pitkästi toistakymmentä astetta. Kapustarinta lauloi ja saatteli taivaltamistamme. Koko reitillä ei tavattu ketään. Ei kaivattukaan.

Iisakkipääältä etelään

Iltapäivällä ukkosen uhan alla purolla, liiterin siivousta, pieniä puuhia  ja istuskelua: olen ihmeissäni kun minun ei tarvi tehdä mitään. Ei mitäään.

*paljakka, metsärajan yläpuolelle nouseva tunturin puuton lakialue

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.