Italialaiset broilertaskut

Reseptiikkaa pitkästä aikaa. Ja kaiken kukkuraksi broileria, johon suhtaudun periaatteessa hyvin varauksellisesti. No nyt kuitenkin tein italialaisia broilerfileitä. Helppoa, melko kevyttä, edullista ja nopeaa. Siis leikkaa broilerfileeseen viilto, melkein halki. Mausta suolalla ja mustapippurilla, laita taskuun viipale (puhveli)mozzarellaa, pari, kolme aurinkokuivattua tomaattia, jokunen basilikanlehti ja sulje tasku hammastikulla. Yksi file per aterioitsija riittänee. Laita uunivuokaan vieriviereen, ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Uunin lämpö 220 C ja noin puolituntia. Puolivälissä kypsennystä ripottele pinnalle parmesanraastetta tai -lastuja. Tagliatelle-pasta ja caesar-salaatti sopivat seuraksi. Ei erikoista, mutta onko se aina oltavakaan. Hyvää oli.

Tänään ruoanlaitto onnistui paremmin kuin tietotekniikan kanssa töissä yksikään asia. Ei kannata päivästä paljon kertoa.

2 kommenttia artikkeliin ”Italialaiset broilertaskut”

 1. Siis ”…PERIAATTEESSA hyvin varauksellisesti..” Reseptiaarteistojen takana taitaakin piillä ripaus ”viherpiipertäjää”.

  Miksi syömme eläimiä? Nautoja, sikoja, kanoja. Ei eläintä voi syödä. Se on ensin muutettava lihaksi. Lihaaneilla on perustelu lihansyönnilleen: ”Liha on hyvää.” Kärsimyksestä jää paha maku tuotteeseen, joten ns. ”HYVÄN” elämän elänyt eläin maistuu hyvältä. (Näitä ja muita tyhmyyksiä kuulee varmimmin niiden gastronomien ja kokkien suusta, jotka arvostavat ”laadukkaita raaka-aineita”; Antti Nylén 2007: Vihan ja katkeruuden esseet)

  Elintarvikkeiden tuotanto vaatii erilaisia materiaaleja.
  Kun materiaalien tarvetta katsotaan kokonaisuutena, puhutaan tuotannon materiaalipanoksista. Tuotteen materiaalipanosten suuruusluokan ilmaisee TMR (Total Material Requirement) -luku.

  Kokonaismateriaalipanosten ja ilmastonmuutosta nopeuttavien kasvihuonekaasupäästöjen välillä on yhteys. Saadut TMR -luvut ovat suuntaa-antavia, kun vertaillaan eri elintarvikkeiden ILMASTOTAAKKAA. Suuri luku, raskas taakka.

  Naudanliha: TMR 45
  Sianliha: TMR 19
  Broilerin liha: TMR 13
  (Olut: TMR 2.5)

  (Tommi Kauppinen, Luonnonsuojelija 1/2009)

  Miksi ei siis (esim.) italialaisia broileritaskuja?

  Katolinen anarkovegaanidandy Antti Nylén ja luterilainen punaista kokolihaa syövä (kristitty) kokoomuslainen parlamentaarikko Lyly Rajala ynnä TT Päivi Rajala keskustelevat ti 17.2. klo 18 Karjasillan kirkossa aiheesta ”Nainen”. -Oi jospa voisin olla mukana!

  Vastaa
 2. Kommettiisi vastaus tämän päivän (10.2.) postauksessa….

  Tuonne Karjasillalle kannattaisi kyllä mennä… mutta enpä pääse minäkään.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.