Hella, keittiö ja elämä – uusi ravintola Hella

Ouluun on avattu uusi pieni ravintola nimeltä Hella. Siellä kävimme pehtoorin kanssa äsken päivällisellä. Ja kyllä: voimme  suositella. Alkuruoaksi söimme etanoita. Hyvä annos, ei pelkkää sulatettua valkosipulivoita kuten joskus… nyt oli voita, persiljaa ja tavallista sipulia. Ja etanoita. Oli hyvää, leivän laatu olisi voinut olla vähän kummoisempi.

Pääruoaksi minulle maksaa ja pehtoorille naudan ulkofilettä. Annokset kohtuullisen, melkein turhankin, kokoisia. Maksa juuri sellaista kun olla pitääkin, paistetut sipulit vallan mainioita ja pottuvoi (oululaisittain luki listassakin) oli hyvää, ei mitään mummonpussimuussia. Ja jaksoimme vielä jälkkäriksi creme bruleet, joiden suhteen olen yleensä aika kriittinen, mutta olihan ne hyviä.

Uusiseelantilainen suht edullinen Pinot Noir oli odotuksenmukaista, mehumaista, miltei puolukkaista, hapot kohdallaan. Raikas ja sopivan kevyt etanoille ja maksalle, pehtoorin pihville olisi ehkä joku tuhdimpikin vinho ollut paikallaan. Mutta olemme kylläisiä ja tyytyväisiä.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.