Kysymys kuuluu: Uskallanko katsoa Kummisetä-trilogian? Tosiasia on nimittäin se, että nykyisin en pysty/halua katsoa telkkarista tai elokuvissa mitään väkivaltaista. Kummisetä ykkösen (1972) olen nähnyt suunnilleen sen ilmestyttyä, siis kohtuullisen pentuna vielä. Kolmosta en ole nähnyt koskaan. Kakkosta en ainakaan muista. Miksi nyt sitten pitäisi katsoa? Ennen Sisilian matkaa haluaisin ne nähdä; Corleonin suvun sijoille kun kerran ollaan menossa. Ja ehkä myös siksi, että Sopranosien mafiaperheen kuuden tuotantokauden kaikki jaksot (86) olen nähnyt: väkivaltakohtausten aikana pistin silmät kiinni ja tytär oli tukena :). Sopranos on ainoa sarja vuosiin, johon olen jäänyt koukkuun, pahasti. Sopranosit eivät ole Cosa Nostraa (Sisilian mafiaa) vaan kuuluvat Camorraan, Italian mantereelta (Avellinosta?) lähteneeseen mafiaan, mutta jotain Kummisetä-vaikutteita sarjassakin ymmärtääkseni oli. Siis Sopranosien takiakin haluaisin Godfatherin katsoa.

BB:t, Maajussit, Pelkokertoimet, Lostit ja kaikki muut realityt  sekä Teoriat miehistä, Salkkarit ja sairaalasarjat ja muut saavat minun puolestani elää ihan omaa elämäänsä. Idolsia saatan katsoa jakson silloin tällöin, ja Uutisvuoto on varma suosikki, – muutenkin kuin Peter Nymanin takia. 🙂 Kokkiohjelmista en enää innostu; Ramsayta varsinkaan en voi sietää. Joitakin historia- ja matkadokkareita ja elokuvia voisin katsella, mutta nekin tahtovat mennä ohi kun en seuraa ohjelmatietoja.

Eilen alkoi Täydellisten naisten neljännen tuotantokauden jaksot; ”Täykkäreitä” katson. Mikähän Wisteria Lanen elämänmenossa viehättää? Kierot, kovin epätodelliset juonikuviot, tolkuttoman hienot talot, upeat naiset? En tiedä. Miesnäyttelijät ovat toinen toistaan surkeamman näköisiä, joten ainakaan niiden takia ei maanantai-iltaisin tule telkkarin ääreen asetuttua. Eilen katselin kokeeksi myös uuden hulluna mainostetun kotimaisen Tukka auki -sarjan avausjakson. Eipä tarvi enää tuhlata aikaa siihen: viimeistään vastenmielinen Oskari K., joka  oli saatu vielä itseäänkin ärsyttävämmäksi, pitää minut pois sarjan äärestä. Huh!

Mutta siis: iso huoli, joka varjosti syyslomamatkan odotusta ja syvensi pohjaimua,  on nyt ohi (yesh!, yesh!),  joten alan hyvillä mielin kerätä tietoa ja taustoja Sisiliasta. Ja siis, uskallanko katsoa Kummisetä leffat?

2 Comments

  1. Meillä on muutama Salvo Montalbano sinua varten kovalevyllä. Kunhan saisin Juhan tallentamaan ne dvd:lle (en ole vaivautunut opettelemaan tätä toimintaa, sorry) niin voisit katsoa letkeä sisilialaista menoa Vigatan kuvitteellisessa kaupungissa, joka on oikeasti Donnalucata siellä etelärannalla.

  2. Ciao Taije: kuulostaa ´molto bene´. Sopii varmasti minulle paremmin kuin mafiosojen elämänmeno. Kunhan puoliskosi kotiutuu pyydä tallentamaan: voin alkuviikosta hakeakin …

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.