Perjantaina sain tulla töistä valmiille ruoalle kun pehtoori oli käyttänyt aikaa (päivän? :)) ja loihtinut huippusapuskan perheelle. Eilen olimme – taas – vain kaksistaan kotona, joten haimme pitkästä aikaa hallista sushi-laatikollisen. Niinpä tänään oli virtaa kokkailla.

Kun oli vielä vähän toiveita saada murmelikin syömään kokkailin ja kokeilin oikein kunnolla. Lohirullia tein vanhalla reseptillä (alla) mutta puolet annoksesta tein siten, että kylmäsavulohen korvasin savujuustoviipaleilla.  Tuli hyviä. Lisäksi tsatsikia,  joka vävykokelaalle maistuu kerta toisensa jälkeen, lohkoperunoita, iso kulho salaattia, maalaisleipää. Silti jaksettiin vielä syödä jälkkäriä, jossa oli kaloreita enemmän kuin koko viikon sapuskoissa yhteensä. Minulle melkein liiankin makeaa, mutta ystäväpiirissä on pari, joiden tiedän tästä pitävän…

Muutoinkin ”suorituspäivä” vailla vertaa: kilpikonnan terraarion siivouksesta haravointiin, huomisen opetuksen valmistelusta kylppärin kaappien putsaukseen (kuinka monta härskiintynyttä aurinkorasvapurkkia siellä olikaan ja olenko minä oikeasti joskus kuvitellut käyttäväni luumun väristä huulipunaa!).

Homma jatkuu vielä …

__________________________________________________________-

Lohirullat ja mätikastike

500 g tuoretta lohta fileinä
500 g kylmäsavukirjolohta fileinä  (vaihtoehtona savujuustoviipaleita ja ruohosipulia)
kalafondia
2 dl smetanaa
200 g siianmätiä
tilliä, tilkka kuivaa valkoviiniä

Leikkaa lohifileestä laajoja viipaleita. Laita päällekkäin tuorelohiviipale ja kylmäsavulohiviipale, kääri rullalle ja  kiinnitä hammastikulla. Keitä vahvassa kalaliemessä (fondia ja vettä), johon lisäät hieman valkoviiniä tai sitruunamehua, noin 10 minuuttia.

Valuta mädistä ylimääräinen neste pois ja sekoita hiukan vatkatun smetanan joukkoon. Mausta tillillä ja valkoviinillä. Poista rullista hammastikut ja tarjoile lohirullat kastikkeen ja puikulaperunoiden kanssa.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.