Lukiolaisen lupaus

Kävinkö minä lukiota ahkerasti? Istuinko 17-vuotiaana elokuun illat ruotsin sanoja lukien? Olinko kovinkaan huolissani siitä, miten onnistuisin matikan yo-kirjoituksissa loputtomien nelosten jälkeen? No en, en todellakaan. Sainpa sitten kyllä yliopistossa tehdä aika määrättömästi töitä, että sain pakolliset kieliopinnot [latinankin!] suoritetuksi, ja luetuksi 1700-luvun englantilaista kirjeistöä. Ja ennen kuin siihenkään asti pääsin, olin ahkeroinut [lue: seurustellut ja muuten mukavasti viettänyt] lukiossa neljä vuotta.
Siispä: mikäpä minä olen tupisemaan ja tuulettamaan pojalleni, jolla on 1½ viikon päästä ruotsin rästikoe ja joka on nyt joko korjaamassa mopoa tai Hennansa luona. Sitähän se poikakin lähtiessään kyseli: että onko minulla mahiksia moisesta hullusta huolettomuudesta huolestua. On minulla. Pääsis poika vähemmällä kun vähän nyt tekis. Mutta ei tee, ei.

Kiristän ajokortin saamisella, uhkaan jättää ilman uusia farkkuja, lahjoin ostamalla läppärin [teet sitten muistiinpanoja reaalikokeita varten]. Annan olla rauhassa, enkä vertaa perusahkeraan ja lahjakkaaseenkin siskoonsa. Rohkaisen, että vähänkin on hyvä. Ja mitä tekee juniori? Väläyttää hurmaavimman hymynsä ja huikkaa mennessään ”Älä sinä äippä turhia hermoile, kyllä minä paikkani löydän”. Siihen minun on nyt luottaminen. Muutakaan en voi!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.