Maaliskuun ruokahaasteen saivat asettaa Kädenvääntöä blogin Pitkä ja Pätkä, jotka voittivat helmikuun tofu-haasteen. Minulta viime kuun haaste  jäi väliin, sillä en ole koskaan onnistunut tekemään tofusta mitään, en kertakaikkiaan mitään maistuvaa. Enkä ole kyllä paljon kokeillutkaan. Mutta tämä maaliskuun haaste on otettava vastaan. Palsternakka on nimittäin hyvää! Simppeli, mutta äyriäisten kanssa ah, niin ihana palsternakkapyree valmisuu näin.

Palsternakkapyree ja grillatut scampit

2 isohkoa (luomu)palsternakkaa
3 dl maitoa
1 – 2 rkl voita
suolaa, valkopippuria
(1-2 tl sitruunamehua)

Kuori ja paloittele palsternakka.
Kuumenna maito teflonkattilasssa.
Keitä palsternakkapaloja,
kunnes ne pehmenevät.
Kaada maito pois.
Soseuta juurekset.
Lisää voi, mausta.

Scampit kannattaa sulattaa oliiviöljy (2 rkl), sambal oelek  (1 rkl), valkoinen balsamico (2 rkl) liemessä. Sitten vain varrastikkuun ja uuniin grillivastuksen alle viideksi minuutiksi. Suolan ripottelen vasta kypsien scampien päälle.

Palsternakkapyree on oivallista myös kampasimpukoiden tai kalan kanssa.

Sitten varoituksen sana: ei kannata tehdä hyla-maitoon. Tiedän karvaan kokemuksen jälkeen, ettei kannata! Mutta tavallinen kevytmaito on passelia ja pyreestä tulee ihanaa …

Juhlava alkuruoka neljälle tai kahdelle lounas.

2 Comments

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

You might also enjoy: