Perhepäivähoito on ilomme!

Lauantai täynnä elämää!

Aamulla puolikahdeksan aikaan  tuulikaapissa oli kaksi pientä – tai oikeastaan Apsu ei enää ole kovin pieni. Meillä on ovenkarmiin merkattu muutaman kuukauden välein pituutensa, ja viimeisen vuoden aikana pituuskasvu on ollut melkein sentti kuukaudessa! Isolta pojalta näyttää myös siksi, että oli ”barberissa” ilmoittanut ”haluan kaljun”. Nyt poika näyttää siltä kuin pienet ja vähän isommatkin pojat viime vuosisadan alkupuolen kesinä: parin millin sänki tekee ikäistään vanhemman näköiseksi.

Paljon ehdittiin päivän aikana tehdä: istuskella pitkään aamiaispöydässä, tulostaa värityskuvia, värittää niitä, pelata Yatsya, Kimbleä, Muumipeliä, leikkiä Fischer Price -talolla ja Duploilla, tehdä Puuhapinkka-korttien tehtäviä (kerrassaan mainio juttu tämä sarja, josta meillä on jo neljä pakettia), käydä Manskun puistossa ja Mäkkärillä, katsella Pipsa Possua ja pelata tabletilla autopelejä, lukea Mauri Kunnaksen kirjoja, syödä karkkia ja istuskella sylikkäin. Ainakin mummille ja papalle teki hyvää.

Minulla sitten tänään vielä kuvauskeikka. Kauppatorin ja Kauppahallin Syyspäivä-tapahtuma oli kuvaussopimuksessa yksi kohde. Onneksi aika mukavan oloisessa tapahtumassa oli kävijöitä, oli kuvattavaa. Ei olisi haitannut, vaikka taivas olisi ollut vähemmän harmaa, mutta onneksi ei satanut. Muutama sata kuvaa perattavana ja sitten valitut kehitettävä. Mutta kovasti minun mieleiseni toimeksianto on tämä.

Illan tullen Pehtoorin kanssa istahdimme ruokapöytään. Tänään taas yksi LappItalian perushyvä resepti käytössä. Tein ison annoksen: meille tälle ja huomiselle päivälle, Juniorille dogi bagiin pari annosta. Lisäksi kalaa. Ei valittamista.

 

 

Perunasalaatti

kiinteitä perunoita
suolaa
sokeria
mustapippuria myllystä
sipulirenkaita
kapriksia
valkoviinietikkaa
lihalientä
oliiviöljyä

Keitä perunat, jäähdytä ja viipaloi ne.
Lado kannelliseen, tiiviisti suljettavaan  astiaan ja laita kerrosten väliin suolaa, hyvin vähän sokeria, mustapippuria, sipulirenkaita ja kapriksia.
Kaada joukkoon viinietikkaa (3–10 rkl riippuen annoksesta) ja sitten lihaliemi.
Anna imeytyä tunteroinen ennen kuin lorautat öljyn joukkoon.
(Jollet anna vetäytyä öljy tekee kalvon, eikä muut maut pääse perunaan, luulisin näin.)
Öljyä vajaa desi.  

Sitten moneksi tunniksi jääkaappiin, jossa kannattaa välillä kääntää astia ylösalaisin.
Ennen tarjolle tuontia olen valuttanut melkein kaiken nesteen pois.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.