Arkiruokia hakusessa

Tässä on pian  se vaara, että alan tätä menoa pitää helmikuusta.

Tänäänkin oli jo aamusta huikean kaunista, eikä aurinko ole silmiä ja ajatuksia kiristävä, vaan valoa ja iloa tuova ystävällinen pallero taivaalla. Itse asiassa olipa komea kaksoisaurinkokin hetken, mutta eihän minulla muuta kuin kännykän kamera mukana. Pyöräilessä ja kävellessäkin kyllä kulkee kamera ja parikin objektiivia mukana, mutta ladulle en niitä mukaan ota.

Helmikuu tuntuu hyvälle siksikin, että on tekemistä, aika paljonkin. Kuvailuja, pienten kanssa oleiluja, ja sitten – eilen tuli langat!  Siispä Pehtoorin riddari alulle. Hiihto on tehnyt hyvää olkapäälleni, joten kyllä minä voin ihan hyvin aloitella sen. 🙂

Olen myös kehitellyt jonkinlaista ruokahaastetta itselleni. Olen lopen kyllästynyt arkiruokakokkailuihini. Kovin on rutinoitunutta ja vanhaa kehää kulkevaa meidän ruokahuolto nykyisin. Ei kylläkään Pehtoorin mielestä, mutta mun mielestä on. Ajattelin, että otan joka viikon alussa jonkun sadoista keittokirjoistani ja siitä kirjasta on tehtävä kaksi uutta arkiruokaa viikon aikana, tai noh, ainakin yksi. 😀 Ruoan on oltava helppoa, suhteellisen nopeasti tehtävää, edullista, ja siihen tarvittavat raaka-aineet on oltava tavallisen kaupan valikoimista saatavissa. Eli yksi tai kaksi uutta ruokaa per viikko. Ja sitten tietysti postailen tänne koekeittiön tuloksia.

Kyselenpä sitten teiltäkin, hyvät lukijat! Mikä on sinun ”luottosapuskasi”, arjen ruoka, jota teet aika usein ja joka sopisi noihin yllä luettelemiini rajoihin. Kerro vaikka vain ruoan nimi, laita kommenttiin mielellään myös ohje tai ainakin raaka-aineet, joista sen teet. Tai laita linkki, jos ruoan ohje on netissä. Kaikki sunnuntai-iltapäivä neljään mennessä vastanneet ovat mukana arvonnassa, jossa on palkintona aika muhkea korttipaketti, mm. ystävänpäiväkortteja 10 kpl.

Uusitaanpa porukalla arkiruokalistamme! 🙂

 

8 kommenttia artikkeliin ”Arkiruokia hakusessa”

 1. Eräskin ruokaohje on löytynyt tästä blogista,kiitos niistä. Viimeisimpänä Koronapasta. Hyväksi maistettu on myös Korealainen broileri. Tonnikalalasagne on hyvää,varsinkin jos on isompi porukka syömässä.Sitruunapesto sopii siihen.Broileri- kasvispata ,sisältää bataattia,paprikaa,herkkusieniä ym… Lehtikaalipannu,kun kasvissyöjiä paikalla. Soppa 365 usein inspiksenä.Laatikoita,nyt kokeilussa peltiruuat,missä kaikki tulee kerralla. Itse söisin vielä enempi keittoja,mutta miehelle tuhdimpaa on mieluisampaa.
  Välillä täytyy katsella keittokirjoja ja jopa löytyy makumuistoja ja uusia yllättäjiä.
  Jään odottamaan uusia vinkkejä. 2/7 on kikattava

  Vastaa
 2. Peltiruokia minäkin tein muutamia, mutta en oikein tiedä, miksi niistä ei tullut meidän ruokalistamme vakiosapuskaa. Tuo lehtikaalipannu on tuntematon. Näytti netissä olevan moniakin ohjeita… Ensi viikolla kokeilen.

  Arvonnassa olet mukana ja vinkkejä odotellaan täälläkin. 🙂

  Vastaa
 3. Kiitos haasteesta…Meidän helppo,lähes jokaviikkoinen kasvisruoka syntyy Valion Mifu Fajitas (viimeinen kokeilu),johon lisätään wokkivihanneksia,sipulia,valkosipulia,inkivääriä ja keitettyja Gnoccheja.Liemeksi ruokakermaa,joka oli viimeksi Sweet Chili.
  Se on nopea,herkullinen ja vihanneksia ja mifuja on eri makuja,päälle juustoraastetta tai majoneesia tai molempia.Jos kaapista löytyy,niin limeä puristetaan valmiiseen annokseen.
  Toinen meillä ruokaileva sanoi joskus,että kasvisruoka ei täytä vatsaa-ei sano enää.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.