Tuuma ja Tikki – pikku puoti Pikisaaressa

Tuuma ja Tikki on pieni, viehättävä puoti Pikisaaren perällä, ammattiopiston kupeessa. Opistolaiset, käsi- ja taideteollisten alojen opiskelijat, opettajat ja valmistuneet, ovat perustaneet Osuuskunta Artesaaren, ja niinpä myymälässä on pääasiassa heidän kättensä töitä myynnissä. Hieman yli 20 osuuskuntalaisen lisäksi meitä on puolenkymmentä muuta, jotka olemme saaneet tuotoksiamme sinne myyntiin.

Rauhallinen pikku putiikki on melkein kuin pieni näyttely, siellä on kaikkea kivaa ja kaunista, arkeen ja juhlaan sopivaa. Pieniä ja vähän isompia (joulu)lahjoiksi sopivia, paikallisten käsintekemiä koruja, vaatteita, sisustustuotteita, kortteja ja kasseja. Kuvan keskellä korttitelineessä on minunkin korttejani – joulukortit myös. 🙂

Puodissa on kauniita pipoja ja baskereita, kaitaliinoja ja huom. tyylikkäitä mustia maskeja, ja lapsillekin kangasmaskeja. Ja pikkutytöille värikkäitä kolttuja.

Samalla seinustalla liivimekkojen kanssa on myös tyynyliinoja, joista tykkään kovasti. Valkoisiin tyynyliinoihin on painettu osa 1. korinttolaiskirjeestä murteilla. Ainakin Savon, Tornion ja Oulun  (rakkaus … ei käyttäyvy sopimattomasti, ei eti ommaa etuaan, ei katkeroiju… ) murteilla tehnyt sieltä löytyy. Venka&Vinka -kierrätyskoruissa ovat mukana myös Pennikorut. Korvikset eri vuosilta. Minun syntymävuoden pennejä ei noiden joukossa ollut. 🙁  Myös solmioneulat ja kalvosinnapit kuuluvat pennikoruihin.

Kolikoista on käsin takomalla tehty hauskoja koruja.

Tuuma ja tikki on auki puolenpäivän jälkeen torstaista sunnuntaihin – se on Pikisaaren lenkillä mukava paikka piipahtaa; ei ole tungosta, vaan on leppoisa tunnelma. Mökille olen sieltä vuosien varrella hankkinut kaikenmoista pientä, ja pari räsymattoakin. Käykäähän kurkkaamassa.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.