Pääasiassa ulkona

Kesäaikaan siirtyminen on osaltani jo alkanut. Minun sisäinen kelloni on ”aina” ollut vähän etuajassa näiden direktiivi-aikojen kanssa, ja niinpä olen jo viikon verran heräillyt joka aamu viimeistään kuudelta. Siis tuntia tavallista aikaisemmin. Niin tänäänkin.

Aamulla oli pakkasta sen verran paljon, että vitkuttelin ulos lähtöä melkein kymmeneen. Kylmä oli edelleen, mutta niin valoisaa ja kaunista. Pikisaari-korttia varten piti vielä kerran käydä ”paikkomassa” ja kuvia ottamassa.

Samalla reissulla sitten XXL:n aleen, toiveissa löytää sopivat Sorellit 😉 ja laskettelukypärän alle sellainen kauluri-vuori-lämmitin mutta tyhjin käsin oli sieltä lähdettävä.

Aasia Marketista kyllä sitten löytyi pieni kassillinen täydennystä keittiön kaappeihin. Lienenkö hieman vainoharhainen, mutta minua vähän kummeksutti, ettei siellä ollut lisäkseni yhtää asiakkaita. Ne aiemmat kerrat kun siellä olen lauantaina käynyt, on kaupassa ollut ainakin puoli tusinaa muita asiakkaita. Noh, jos jenkit eivät voi juoda meksikolaista Corona-olutta, (viidennes amerikkalaisista uskoo sillä olevan yhteys virukseen!) niin ehkä ei ole ihme, että oululaiset välttelevät kiinalaisten kauppaa ja elintarvikkeita. No höh, – tiedä häntä. Minä kuitenkin kävin, ja sitten taas tepastelemaan. Aurinko jo lämmitti. Mieletön sää!

Monen tunnin reissun jälkeen kotitöiden pariin. Ja kun hanget kerran kimmelsivät ja siten loivat oivan miljöön mm. tällaiselle kuvattavaksi tuodulle pienelle, aika sympaattiselle jääkarhulle, otin asiakseni sitä kuvata kuin ainakin mallia.

Ja kaiken touhuamisen ohessa kuulokkeista taidehistorian professorin (emerita) Riitta Konttisen biografia ”Aino Sibelius”. Oi, että. Onpas hyvä kirja.

4 kommenttia artikkeliin ”Pääasiassa ulkona”

 1. Konttisen Riitta on kirjoittanut useita kirjoja suomalaisista naistaiteilijoista sekä suomalaisista vanhoista kirkoista. Asui -70 luvun alkupuolella miehensä kanssa samassa rivitalossa Kempeleessä. Mutta muuttivat sieltä Järvenpäähän.

  Vastaa
  • Enpäs tiennytkään, että hän on asunut Oulun seudullakin.

   Ja kyllä, hän on hyvin tuottelias.Liki joka vuosi on Konttiselta ilmestynyt joku taidehistorian monografia, joista hänet on palkittukin monta kertaa. Vahinko ettei noita vanhempia ole yhtäkään BookBeatissa. … Vain tämä uusin Aino SIbelius.

   Vastaa
 2. Viiden pisteen vihje : Donna Leonin uusin Anteeksiannon houkutus löytyy myös BookBeatistä. Ajattelin lukaista viikonlopun kunniaksi.

  Vastaa
  • Kiitos vinkistä, tämähän pitää laittaa listalle. Toisaalta: minulla on paperisena kaikki Donna Leonin edelliset suomeksi käännetyt, joten pitäisiköhän tämäkin hankkia sellaisena.Mutta joka tapauksessa. .. on nyt listallani. 😉

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.