Enstaina sitten

Tänään on perhechatissa ollut vilkasta. Erikseen ja yhdessä opiskeluista, opinnäytteistä, Apsusta, pääsiäisestä, rahanmenosta, Eeviksen ekasta hampaasta, mun kuvaprojektista, lomista, remonteista, ruoasta ja ystävistä kaikenmoista viesteilyä – varmaan muutama sata viestiä on yhteensä lennellyt.

Olennaisin tulos ja paras juttu on se, että Apsusta on hyvä se, että ”Saana tulee enstaina tai torstaina, tai ainakin lähtee kohta tai ykskymmeneltä tulemaan tänne päin eikä heti lähde pois vaan pelaa Kimbleä”. Enstaina ykskymmeneltä eli suunnilleen pääsiäisenä. 😉 Minustakin se on kiva juttu, vaikka ei ehkä Kimbleä pelatakkaan. Josko minulla olisi jo uusi palapeli?

Kävinpä tänään kaupungissa lenkillä: pitihän se tähtitorni käydä vielä kuvaamassa. No sää ja valo nyt eivät olleet erityisen suosiollisia. Mutta kaikista mustista korkeista lumipenkoista oli puolensakin: siellä minä kuulkaa Silloilla seisoin hangen päällä ja kuvasin tähtitornia, ja Kajaaninkadulla kuvasin kirkontornia ainakin puolitoistametrisen lumivuoren päältä. Mutta, mutta valo ei ollut mieleinen. Ehkä enstaina parempi keli.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nämä muokkaamattomat raakakuvat näyttävät että kyllä nuo tornit saa suoraankin. Mutta että eri suunta aiheuttaa muutakin ongelmaa kuin valon puutteen. Tornien edessä on jotain tarpeetonta. Kupoli, terassi ja sähköjohto. Ikinä ennen en ole hoksannut että Kajaaninkadun yli kulkee tuollainen johto. No se on helppo photoshopata pois ja leikata vain torni, mutta ehkä minä vielä odotan aurinkoa.

Yksi vanha kuva arkistoistani löytyi. Tuostakin voisi tehdä palapelin. Taivaskin on sopiva palapeliin, eikö vain? – Ja torni on suorassa 😉

Palatessa kiersin vielä Ainolan kautta ja siellähän uusi kesäteatteri oli jo (lähes) valmis. Minusta katos on aika hienon näköinen.  Katsomot tulevat ymmärtääkseni olemaan liikuteltavat ..

Joskopa sitä ensi kesänä saisi aikaiseksi lähteä Kesäteatteriin, – milloinhan on viimeksi oltu? Ehkä 2005 kun oli Oulun 400-vuotisjuhlat ja näytelmä Kuningaslohi paljon kehuttu, ja minulla jostain sinne vapaalippujakin. Meidän teinit ja ottopoikakin olivat mukana. Eli ei kovin tiuhaan ole käyty. Ja ihan liian vähän tulee käytyä teatterissa muutenkaan. Sitä paitsi minulla on ollut eilen ja tänään vakaa aie lähteä leffaan katsomaan A Star Is Born, ja olenko saanut lähdettyä. Nope!

No sentään veroilmoitukset olen nyt ottanut esille vakaana aikeena työstää ne viikonlopuksi – minullahan niitä on peräti kolme hoideltavana: oma, äidin ja Muistikuvia. Viimeinen vaatinee eniten aikaa ja vaivaa. Mutta ei enää tänään mitään sellaista. Enstaina sekin. Nyt vielä vähän aikaa palapelin parissa…

 

9 kommenttia artikkeliin ”Enstaina sitten”

 1. Tuota palapeli juttua voisi kehitellä eteenpäinkin, minä ainakin olen ostanut niitä museokaupoista (Sammon ryöstö on vieläkin kokoamatta, pitänee tuoda mökille). Paikallinen museokin voisi olla kiinnostunut tuotteestasi. Vaikka aihe saattaa tuntua joistakin oudolta, niin minusta esim. hautausmaan hienoista vanhoista hautakivistä ja käytävistä saisi saman tyyppisen, mitä nyt teit taloista.

  Vastaa
  • Mainio idea. Minusta tuntuu, että olen joskus sellaisia palapelejä tai julisteita nähnytkin.

   Jos mökillä joskus palapelit loppuu, niin käy hakemassa meiltä uusia. Siellä on ainakin kolme jotka on meillä jo ainakin kertaalleen koottu. 😉

   Vastaa
 2. Hienoja viestejä, eka hammas ja eritoten enstaina! Enstaina on oivallinen päivä kaikelle kivalle ja jopa ei niin kivat jutut voivat olla enstaina paljon mukavampia!
  Palapeli olisi tuosta kuvasta vallan mainio!
  (Peleistä: jos et vielä tunne Dixit-peliä, kannustaisin tutustumaan siihen. Meillä on neljän naisen porukka ja kokoonnumme säännöllisen epäsäännöllisesti pelaamaan mm Dixitiä. Peli saa mielikuvituksen laukkaamaan (kunhan sen saa ensin käyntiin). Peli onnistuu myös ainakin jo 8-vuotiaan kanssa. Juuri nyt pulpahti mieleen, että Sinähän voisit melkein omista kuvista tehdä oman Dixit-version.)

  Vastaa
  • Enpä ole Dixit-pelistä kuullutkaan. Mutta surffailin ja totesin että kyllä se varmaan meidän lautapelikokoelmiin sopisi hyvinkin. Voinpa kuvitella että varsinkin mökillä sillä olisi käyttöä. Pitänee enstaina hankkia. 😉

   Vastaa
  • On edelleen (1.4.) katsomassa. Ja edelleen aikeissa. Todellakin enstaina! 😉 Kiitos aikeeni vahvistamisesta, Tiina.

   (Jostain syystä kommenttesi oli mennyt ”tarkistus-kansioon” ja nyt vasta hoksasin. Sori.)

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.