Joulukalenterin aika

Joulukuun ensimmäinen – sehän on kaltaiselleni jouluihmiselle tärkeä päivä.

Se tarkoittaa joulukalenterin ensimmäisen luukun avaamista.

Tai itse asiassa minulle, bloggaajalle, valokuvaajalle, edelleen historioitsijallekin, se tarkoittaa joulukalenterin tuunaamista. Tekemistä. Tänne Tuulestatemmattuun olen tehnyt joulukalenterin jo vuodesta 2009. Siis melkein 10 vuotta!

Viime vuonna kokeilin vähän erilaista versiota, siis ei ainostaan kalenterikuvan julkaisua ”tavallisen” postauksen loppuun, vaan kokonaan erillisen. Se viimevuotinen (Tuulestatemmatun joulukalenteri) on taas toiminnassa. Luukku kerrallaan aukaistavissa. KLIKS Laita kirjanmerkki vaikka puhelimeen, niin saat yhden kalenterin lisää aukaistavaksi. Niinhän sitä lapsenakin tehtiin, että edellisten vuosien kalenterista laitettiin luukut kiinni ja taas sai seuraavana vuonna aukoa kalenterin luukkuja. Suklaakalentereissa tuo ei oikein toimi. 😉

Millaisia kalentereita teillä muilla on? – Olisi kiva kuulla perinteisistä ja uusista, nettikalentereista tai suklaa-, sarjakuva-, lehti- — mitä näitä nyt on? Kerrohan sinun kalenteristasi. Me muutkin voisimme sitten löytää sellaisen. Niinhän se on muidenkin asioiden kanssa, että odottaminen on mukavaa,.. ja joulun odottaminen varsinkin. Minun ja yleensäkin suomalaisten joulukalentereista on juttua siinä viime vuotisen kalenterini ykkösluukussa.

Tyär kertoi jo omastaan. Se on Kallion seurakunnan joulukalenteri. Kalenterissa on 25 luukkua ja se on suunnattu aikuisille, mutta toimii hyvin myös lapsille. Jokaisessa kalenteriluukuissa on nyt sekä teksti että kuva. Tänään siellä oli tämmöinen ajatus: ”Iloiset ihmeet löytyvät kaiken keskeltä”. Ei ollenkaan hassumpi seurakunnan ”jalkautuminen”. Ja tuo 25 luukkua kyllä kuuluu kristilliseen kalenteriin. Miksihän ylipäätään yleensä on vain 24 luukkua?

Mutta pidemmittä puheitta.

Tästä alkaa
Joulukalenteri 2018

 

Joulua kohti! 

Jouluklainarin Apsu lainasi mummille. 

12 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin aika”

 1. Monena vuonna on tullut ostettua partiolaisten joulukalenteri; joku tuttu yleensä myy niitä. Siinä on mukavaa se, että luukusta paljastuva kuva sopii aina taustakuvaan eikä ole irrallinen.

  Vastaa
 2. Olen kuvakalenterinaisia, ollut aina. Vielä viime vuoteen asti olen saanut äidiltä nimpparipostina oman kalenterin, mutta tämä vuonna jäin ilman, kääk! Ehkä kestän 😉 Lapsilla on ollut parina viime vuonna tekemäni yllärikalenteri, tänä vuonna sorruin ensimmäistä kertaa muumi- ja kirjakalentereihin. Minulla ei ollut koskaan lapsena suklaakalenteria, hyvin riitti kuvatkin. Somessa tulee vähän huomaamattakin seurattua kaikenlaisia kalentereita, mutta perinteisin paras. Joulukalenteri on tärkeä.

  Vastaa
 3. Meillä on koirien namiadventtikalenteri. Otto ranskanbulldoggi 9v. tykkää siitä kovasti samoin siskonsa Metka ja tyttären Nala beagle.

  Vastaa
 4. Monena vuonna tein pojalle joulukalenterin töistä tuomallani tyhjästä,pahvisesta olutloovasta.Päällystin joulupaperilla tai foliolla,mitä sattui olemaan.Siihen jokaisen päivän kohdalle pikkuyllätys ja aattona aina uusin Aku Ankan Taskukirja.Siinä oli milloin tehtävä,karkki,ristikko,miniauto,suklaajuttu,laulu ym.Ja tänä päivänäkin kaikki Aku Ankan Taskukirjat on tallella.Se oli se Joulukalenterin JUTTU!Mukavaa Joulun odotusta!

  Vastaa
 5. Tänä vuonna synttärien yhteyteen sopivasti liitin vähän kalliimman joulukalenterin hankinnan. Kosmetiikkakalenterien buumia eletään ja sellaisen hankin. En kiinnostunut sentään meikkejä sisältävistä kalentereista, vaan pelkästään ihonhoitoon apuja tarjoavasta. No, ensimmäinen luukku tarjosi foamshaverin:) Kun kyseessä on ranskalainen Biothermin sarja, ovat tekstit vähän vaikeammin hahmotettavia ja niinpä ehdin ainetta jo naamaan levittää ennen kuin huomasin tuoksuvani vahvasti ”mieheltä”:) On meillä onneksi aineelle muitakin käyttäjiä talossa! Ja tänään kakkosluukusta tulikin jo hyvä tehoaine kasvoille!

  Vastaa
  • Ai, että minä täällä naureskelin melkein vedet silmissä jutullesi. Näin Sokkarilla ja yhden tutun Insta-stoorissa tällaisen kalenterin, mutta että miehillekin luukuista jotain. 😀

   Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.