Pois räntäsateen alta

Mökin varjon puolen lämpömittari näytti ennen aamuseitsemää +2 C, ja päiväksi oli luvannut vesi- ja räntäsadetta, joten ei ollut ollenkaan vaikea suunnata kohti etelää ja kotipihan vehreyttä. Semminkin kun olimme saaneet monta hienoa Lapin kesäpäivää viettää tunturissa ja Hangasojan varressa. Ja kyllähän siellä vajaassa viikossa ehti ihan kesä alkaa ja lehti puihin tulla. Mökkitien päässä lumikasa oli sulanut jo melko pieneksi.

Matka sujui joutuisasti, puokkiin ajellen, Rollossa pikaisesti lounaskahvilla: Shell, Joulupukin pajakylä, ChocoDeli, Coffee House vai Neste? – Coffee House, koska siellä on varmimmin croissanteja, joihin olen taas koukkuuntunut ihan turhan lujasti.

Mökki – Rovaniemi väli on aina Pehtoorin ajo-osuus ja loppumatka minun. Matkaan kuluneen viiden ja puolen tunnin aikana suunnittelin a) juhannusviikonlopun ruoka-asioita. Tuleehan tytärkin Helsingistä ja pikkuperhe tietysti ja systerinikin, joten on juhannuksen lisäksi monta hyvää syytä kokota ja tarjota jotain tavallistaki parempaa. Vaikka aatto nyt menee perinteisesti, mutta entäs muuten?

Ja toinen miettimisen aihe oli minun kesäkuvaretkeni. Viime vuonna se jäi väliin. Miksiköhän? – Surkeat kelit, paljon tekemisiä ja kulkemisia muutenkin? Torniota, luokkakokousta, kapitulia, Kukkolankoskea, mökkiä, Helsinkiä … No mutta, nyt olen taas kesäkuvaretken ajatellut tehdä, ja suunta ja alustava reitti alkavat olla mietittyinä. Palkinnot ja kilpailijat pitäisi vielä löytää, mutta on kai lukijoiden joukossa edelleen mukaan lähtijöitä? Kenties uusiakin osallistujia? Löytäisinköhän jostakin sponsoreita palkintojen saamiseksi? Pitääpä miettiä.

Kotiin päästyä puutarhan ja yrttipenkkien huoltoa, – ei yhtään menetettyä kesäkukkaa. Ja sitten kokkitakkien metsästystä! – Paistinkääntäjien kimppatilaus kokkitakeista pitäisi olla huomenna klo 11 jaossa, eikä minulla ole niitä! Menee vähän jännäksi, löytyvätkö postin reiteiltä? Tänään olen ajellut ja soitellut niiden perään… Saapa nähdä. Noh, onneksi Kuusamoa kauempaa kukaan ei ole tulossa hakemaan niitä … 😮

 

2 kommenttia artikkeliin ”Pois räntäsateen alta”

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.