Myrskyisän, levottomasti nukutun yön jälkeen lähdimme Porvoonkadulta kuudelta. Tihkusateisen, syksyisen lauantaiaamun taksimatka lentokentälle sujui nopeasti. Nopeasti myös laukut drop boxiin ja turvatarkastuksesta läpi. Croissant ja kahvi edesauttoivat todellisuuteen heräämistä: hei, me ollaan jo matkalla!

Lentokentällä(kin) näki, että emme olekaan – kuten yleensä – koululaisten loma-aikaan reissaamassa: lapsiperheitä, crocs-tepastelijoita, satikkarattaita, kuulokkeet päässä laahustavia uupuneita teinejä ei näy kuin satunnaisesti. Lauantaista huolimatta liituraitaa, korkokenkiä, läppäreitä ja huoliteltuja aamukasvoja.

Milanon kone lähti ajallaan, eikä myrsky riepottanut. Alppien yli ”mentiin heittämällä… ”

Milano_-5

Vastatuulen vuoksi lento oli muutamia minuutteja myöhässä, laskeuduimme Malpensan kentälle kymmenen yli 11 (paikallista aikaa vasta kymmenen).

Tema-matkojen opas ja bussi olivat odottamassa ja viemässä meidät hotellille. Hotelli Hermitage on kolmisen kilometriä Duomolta, mutta oikein kelpo asumus.

Missä muualla kuin Italiassa, Milanossa, on kylppärissä pili-pali-saippuoiden ohessa laatu-parfyymi- ja partavesikoepakkaukset?

Milano_-6

Lauantai Milanossa oli vapaata, ei siis järjestettyä ohjelmaa. Hotelli on kolmen kilometrin päässä keskustasta, jonne ratikalla pääsi kätevästi, ihan Duomon juurelle. Siellä on käyty ennenkin; ja kuulumme niiden harvojen joukkoon, jotka ovat nauttineet proseccot Duomon katolla. Nyt ei siis tarvinnut sitä tehdä. Pysyimme maanpinnalla.

Milano_-2-2

Tänään oli sitten jo oikea kamera mukana. Olen vähän suunnitellut, että yrittäisin tällä reissulla kuvata – en ainoastaan maisemia ja rakennuksia, ruokia ja kukkia, kuten tavallisesti tahtoo patikkareissuilla tulla tehdyksi, vaan että kuvaisin (myös) teemoja (jo edellä yksi esimerkki ;)). Toki noita kaikkia edellä mainittuja, mutta että olisi kaksi teemaa, joiden alle kuvat sopisivat. Toinen teema on Italia.  Ja toinen teema on ”yksityiskohtia” tai ehkä ”tuokio”.

Katsotaan nyt, mitä tästä tulee. Tässä kuitenkin valikoituja otoksia tämän päivän 180 kuvan joukosta. Onhan jo aiemmin tullut mainituksi, tiettäväksi, että Italia on se minun maani. Kuvissa näkynee (mm.) niitä syitä, miksi…

Ja kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla.

Milano_-2-3

Gelato! Italialaisen jäätelön voittanutta ei ole.

Milano_-2-4

Pasta. Tässä lounaspasta: ravioleja tonnikala- ja miekkakalatäytteellä, inkivääri-kermakastikkeessa. Nautittuna iltapäivän  auringossa, Duomon takapihalla…

Milano_-2-5

Borsalino. Ei tarvinne selitystä.

Milano_-3-2

Pane e coperto. Maan tapa.

Milano_-3-3

Nämä caffeteriat, pastisseceriat, barit, espressopaikat!

Milano_-3-4

Autot! Ja kaikki, mikä niihin liittyy! En tiedä onko missään muualla Maserati- tai muiden automerkkien boutiqueita ja loungeja!

Milano_-4

Historialla on arvonsa. Ristorantessakin.

Milano_-4-3

Jotain uuttakin aina keksitään ottaa käyttöön: pyöräparkit, joista voi vuokrata sähkö- tai tavispyöriä.

Milano_-4-4

Viini. Ei kaivanne selittelyjä tämäkään.

Milano_-5-3

Tyyliä. Kauppakeskuksissakin.

Milano_-5-4

Katolinen kirkko tuo oman viehätyksensä kulttuuriin ja matkailuun, näin ulkopuoliselle ainakin. Ja pidän siitä kun kirkonkellot lauantai-illassa soivat. Syyskuisessa lämpimässä Italian illassa. Tai sunnuntaiaamussa Umbriassa tai pääsiäispäivänä Roomassa.

Milano_-8-2

Käsilaukut! Vielä!!! en ole ostanut yhtään. Siis en tällä reissulla. Minulla ei olekaan monta muualta kuin Italiasta ostettua laukkua. Onko yhtään?

Milano_-12

Kirkot.

 

Milano_-13

Museot.

Milano_-14

Tapahtumat.

Milano_-15

Aperol ja shoppailu. Molempia yksi iltapäivän lämmössä (+24 C varjossa).

Milano_-16

Sanoinhan jo autoista… Tyylistä, lämmöstä…

Jatkuu huomenna, yksityiskohtia, Italiaa… Buona notte, amici!

7 Comments

 1. Ompa taas kivoja kuvia Italiasta.Tyttäremme asui Roomassa ja meillä oli hyvä opas.Italia on yksi suosikki
  matkailu kohde.Seuraamme jatkoa.
  Hyviä patikka retkiä. Terveisin Sini

 2. Buorgiorno, Sini! Ei ihme että Italiasta on tullut teidänkin suosikkikohde, onhan täällä niin paljon kaikkea. Minä olen käynyt Italiassa pitkästi toistakymmentä kertaa, ja kerta kerralta pidän enemmän. Tänään ihan uusille reiteille; lähdemme kohti Välimeren rantaa. Buon viaggio myös virtuaallimatkalaisiile. 😉

 3. Grazie bella! Tyrmäävä johdatus Italian ihanuuteen, pysyn taatusti kuulolla koko viikon! 🙂

 4. Ihan kateeksi käy! Tuttuja paikkoja, olimme hotellissa heti Duomon takana, joten keskustaa tuli tarkemminkin kierrettyä. Ja pistän paremmaksi, laskin juuri että 20. kerta tulee marraskuussa Italiassa ja 8. Roomassa. Mutta, mutta , italiaa en osaa vieläkään, vaikka menin jatkokurssillekkin. Un’po kuitenkin. Seuraan mielenkiinnolla vaellustanne. Ps. Siitä Duomon vierestä Rinacentestä saa ihania laukkuja!

 5. Katri H., benvenuti (vai pitäisiköhän sanoa benvenuta?) matkaan…

  Marja, olet kyllä selvästi johdossa Italian kanssa, Rooman et niinkään. Olen aika lailla samoissa lukemissa.

  Eilen käytiin Duomon viereisessä Rinacentessä, ja kyllä, kyllä siellä oli huikea Alessin osasto, valokuvakirjoja, ostettiin ”retkimukit” (esittelen joku päivä) 😉 ja erinomaisen mieluisan näköinen musta Giorgio Armanin kangaslaukku olisi ollut. Sinne jäi….

 6. Upeiden Italian-kuviesi inspiroimana kokeilin päärynä-gorgonzolarisottoa ja hyvää tuli. Mukavaa vaellusta!

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.