Kesäiltojen iloksi

Helleviikon iltoina oli ihana jäädä istumaan ulos, lukemaan. Sellaista ei meidän pihalla ole voinut koskaan ennen tähän aikaan kesästä tehdä. Sääsket, itikat, hyttyset, kaikilla kielillä, murteilla, ihan sama, millä sanalla niitä inisijöitä kutsuu,  mutta niitä on aina ollut niin paljon, että ei ole voinut haaveillakaan pihalla istumisesta. Nyt voi. Parina iltana testasin yksin ja tyttären kanssa. Ja toimii!! Hyttysenkarkotin Therma Cell.

 

Jo viime kesänä kuulin tätä kehuttavan, yritettiin juhannukseksi mökille hommata, mutta koko maasta oli kyseinen härpäke loppu. Nyt niitä on. Vempain maksaa about 25 euroa ja patruuna ja tyyny yhteensä kympin verran. Pieni, kätevä, kannettava, toimiva vempstaaki. Yesh, itikattomat illat ovat täällä!

Viini jonka etiketti on viehättävä, viini joka on kauniissa – tai jotenkin erikoisessa – pullossa, viini jolla on mukavanoloinen, runollinenkin? nimi, ei yleensä ole hyvä. Siniset kissapullot ovat pahinta, mitä voin kuvitella, mutta joskus poikkeus vahvistaa säännön. Sellainen poikkeus on viini, jonka nimi on ”You, me and the gatepost”.  http://www.alko.fi/tuotteet/fi/596907 Ensimmäisen kerran ostin ko. viinin vapuksi, jolloin meille tuli ystäviä syömään ja australialaisen chardonnay-viinpullon etiketti pisti minut unohtamaan, kuinka aussichardonnayt ovat tammisia, liki banaanisia,  ja etiketti jossa on koiranulkoiluttaja tuntui sopivan tarkoitukseen. Ja kuuden hengen seurueella totesimme viinin erinomaiseksi. Niin erinomaiseksi että tämä hedelmäinen, kaikkea muuta kuin tammentukahduttama valkoviini oli meillä lakkiaispöydässä ruokaviininä. Saaden monia hyväksyviä kommentteja… Sopii kesän buffetpöytiin ja kala-aterioille.

Jos on kylmää, kuten tänään, ja jos on aikaa, täällä voi katsella lakkiaiskuvia…  Jos joku läsnäollut haluaa kuvansa pois netistä, niin ilmoitelkoot minulle pikimmiten …

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.