Kesää pihalla, ja piharuoka vol. 2

Kuinka minä nautinkaan tästä lämmöstä. Lenkin jälkeen aamupäivä asioilla, ja vauhdilla hoideltiin suunnilleen sata juttua. Saatiin vihdoin olohuoneeseen tuolit verhoomostakin, nyt ei puutu enää kuin lamput ja ”remontti” on valmis.

Asioiden hoito hopusti, jotta päästiin pihalle. Ihan juhlaa tämä Suomen suvi ja LOMA.

Luin ja luin, ja kirjoitinkin saatesanat yhteen opukseen. Minä, joka en niin puhelimessa osaa olla, olen puhunut ääneni käheäksi. Asioita ja ystävien kanssa höpöttelyä. Tuosta vaan. Ja tuosta vaan kesäruoka vol. 2 (eilisen ahvenfile-jutun jälkeen).

Kuvassa ainekset (kahden hengen annokseen 1 omppu ja 1 sipuli)

Kuori ja suikaloi omena ja salaattisipuli.  Sekoita keskenään ja lisää 3 rkl Creme Bonjour Cuisinea. Lautaselle salaattipeti, siihen omena-sipuli-cuisine-sekoitus, ruokalusikallinen mango-chutneytä ja grillattu broilerin rintafile (kylmä kaupasta ostettu valmis grillibroilerikin menee). Helppoa ja hyvää, ja aikas kevyttäkin. Meidän vuorikiipeilijöiden  – – tiedättehän 🙂

2 kommenttia artikkeliin ”Kesää pihalla, ja piharuoka vol. 2”

 1. Parahin vuoristokiipeilijä:

  Olet taatusti lomasi ja suvesi ansainnut. Suvi on yhteistä omaisuutta, meillä landellakin vesi (uimavesi) on ollut ”kuin keitettyä” (näin me sen lapsena ilmaisimme).

  Mutta hei, näenkö oikein: kuvassa #1 on KELTAINEN kukka.

  Suven kunniaksi?

  Vastaa
 2. Koivu, uimaan en ole vielä uskaltautunut. Pitäiskinköhän tänään kun pääsen veden äärelle…hmmm… hyvä idea. Sinä lienet uinut joka päivä?

  Tarkka olet kun näet keltaisen kukan ja kun muistat että minä en keltaisista kukista paljon piittaa. Paitsi auringonkukista! Niistä piitttaan paljon. Varsinkin jos se on kandisemman opiskelijoilta saatu (juuri se jo kukkiva) ja varsinkin jos ne on itsekasvattamia (ne vasta pienet). Ikinä ennen en ole saanut niitä nupullekaan ennen syyskuun loppua, eivätkä siis ole kasvimaalla ehtineet kukkia, mutta tänä vuonna kasvatan niitä ruukuissa. Siirrän kylmiksi öiksi Festaan, siirtelen pitkin päivää pihan aurinkoisimpaan paikkaan ja teen kaikkeni että saisin oman ”pikku-Toscanani” kukkimaan. Auringonkukat on aurinkoisia, niistä tulee hyvälle tuulelle, ne tuovat mieleen Italian, matkat Toscanassa … Matkan Kataloniassa.

  Aurinkoa on tänäänkin! Ah, onnea.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.