Ulkomaan reissu pojan kanssa tehty: lähdimme molemmat töistä jo alkuiltapäivästä ja hurautimme Ruotsiin. Ikeaan mentiin. Niin mentiin tyttärenkin kanssa kun tämä täytti 20 ja tänään oli sitten äiti-poika -reissun vuoro.

Kuinka meidän muksut osaakaan olla – tässäkin asiassa – kovin erilaisia. Tytär oli pari vuotta sitten hyvin vähän kiinnostunut mistään sisustuksesta tai mistään, mitä mahdollisesti omassa keittiössään tulisi joskus tarvitsemaan. Totesi Ikean ovella vain ”vessaharjanhan minä tarvitsen, niinhän? Ja kynnysmaton ja hengareita?” Entäs sitten poika? Oli surffaillut IKEAn sivulla viime ja edellisenä yönä (kuvaavaa sekin) ja löytänyt sopivan maton, hyvän pöydän, miettinyt montako kattilaa ja millaisia työvälineitä tarvitsee, lamppujen väri oli suunnitelmissa valmiina.

Reilut kaksi tuntia kiertelimme Ruotsin lahjassa maailman edullisesti sisustaville ja löysimme tv-tason, yöpöydän, sohvapöydän, monta lamppua, ison maton, kattiloita, PALJON valokuvakehyksiä meille molemmille, ison kukkaruukun, kaikenlaista tarpeellista: autoni takaosa etupenkkien takaa takakontin peräseinään asti oli tiukkaan pakattuna ja ihan umpitäynnä. Tilaihme on rinkelipussi. Ja olihan meidän kahden ruoanystävän vielä mentävä ICA Maxiin ja hyvin mahtuivat vielä muutamat muovikassilliset mehuja, hilloja, Kavlin rapujuustoja, tunnabrödia ja kaikkea muuta hyvää. Kuusi tuntia, edestakaisin, ja nyt tämäkin reissu tehty. Nyt on tämä vaihe.

Hiljalleen … hiljalleen luovun.

2 Comments

  1. Hyvä, että osaat luovuttaa ja hiljaa hyvä tulee 🙂

    Pitäisköhön minunkin tehdä tuommoinen matka meidän juniorin kanssa tulevaisuudessa … tyttöjen kanssa en ole tehnyt, ku kaikki ovat omalla tavallaan kodin koonneet ympärilleen.

    ESIKOINEN hankki kun tarvitsee ja rahat sallii … KESKIMMÄINEN haluaa design tuotteita – hitaasi siinäkin hyvä tulee … NUORIN ei juuri mitään tarvi – ”Ikean startti paketti on ok” , vaikka ei sitäkään ole hankittu 😉 … kotoa ja mökiltä on keräillyt tarvitsemansa.

  2. Mannu, suosittelen. Ikea on hyvä juuri tämmöisessä tilanteessa. Ja se oli meille jonkinlainen rituaali. Ja kaksistaan nimenomaan…

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.