Nythän on niin, että olen onnistunut kehittämään ihan järjettömän nuhan itselleni.

Menin jotensakin hyvin varhain duuniin ja ajellessani kohti edelleen kovin hiljaista kampusta ajattelin hiljaa mielessäni, jotta jos mie ensi viikosta hengissä ja kunnialla selviän, niin hyvä on. Ja kirjastossa aamusella tunsin, jotta hieman palelee, ja eväille mennessä yhdentoista kieppeissä jo tajusin, että ensi viikon muutoinkin hektiseen olemiseen on tulossa vieraaksi vielä flunssa. Puolelta päivin minun oli jo vaikea puhua puhelimessa, kun aivastelin niin tiuhaan ja tolkuttomasti. Nuha on, eikä sitä käy kiistäminen.

Pysyköön nuhana.  Kurkkukipu ei nyt ollenkaan sopisi…

Arjen historia -luentoa tein, vaikka näkökykykin oli välillä koetuksella ja totesin, että kyllä se on minun historiani ominta aluetta, arki siis. Humahdan menneeseen niin, ettei flunssaakaan muista. Eivät ole valtioliitot, kuvatutkimukset, antiikki tai  abstraktit aatteet, Kekkosen ajan polittiinen historia tai sanomalehtien kannanotot siihen tai tähän asiaan niitä juttuja, jotka minua loppumetreillä kiehtoisivat.

Kyllä ne ovat suomalaisen naisen arki, menneiden vuosisatojen ja -kymmenten  ihmisten suhtautuminen aikaan ja sen muutoksiin tai ihmisten sosiaaliseen asemaan ja arvostukseen vaikuttaneet tekijät niitä menneen elämänmenon osatekijöitä, joiden tutkimisessa ja opettamisessa tai  tutkimisen opettamisessa minä mieluusti aikaani kulutan. Ne ovat niitä historian osa-alueita,  joihin minun intoni ja tietämykseni vie ja vaatii oppimaan lisää. Kovin on arkista tämä minun intohimoni. Olkoon.

Lainaisinko tähän taas Jevtusenkon runon… en lainaa. Mutta se se vaan on niin hyvä. (ks. täältä jos et muista)

3 Comments

  1. Minä taas en liene tätä aiemmin lainannut, joten nyt teen sen. Sam Cooke -lyriikkaa:

    ”La ta ta ta ta ta ta
    (History)
    Ooh ooh ooh ooh ooh ooh
    (Biology)
    La ta ta ta ta ta ta
    (Science book)
    Ooh ooh ooh ooh ooh ooh
    (French I took)”

    Kumpi on parempi, Jevtushenko vai Cooke?

  2. Kyllä tämä, Koivu, nyt niin menee, että Jevtushenko on edelleen edelleen parempi. Vaikka ei tuo Sam Cookekaan huono ole… 🙂

    Raila, no se on kuitenkin vain flunssa.

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.