Vuodenvaihde hurahti niin, etten ehtinyt ollenkaan mitään uudenvuodenlupauksistani kertoa. En periaatteesta niitä teekään, mutta nyt tein. Ette ehkä halua kuulla, mutta kerron silti.

Ensinnäkin päätin vähentää kulutusta: aloitin lopettamalla kaikkien aikakauslehtien tilaamisen. Paino sanalla kaikkien (Deko, Viini-lehti, Glorian ruoka ja viini ja Kamera-lehti). Hyvä on, tein sen. Nyt olen ostanut vasta yhden irtonumeron. Siis en ihan repsahtanut. Miten muuten kulutus on vähentynyt? Hmmm – hyvä kysymys.

Toiseksi päätin, jotta opettelen suhtautumaan joihinkin asioihin ”teflonisti”. En anna tarttua, koskee nimenomaan ihmisten sanomisia/tekemisiä. Ei ole vielä oikein tämä oppi mennyt perille.  Valurautaa sikäli edelleen.

Kolmanneksi vaadin itseltäni tietokoneen kuvakansioiden ajantasaisena pitämistä. Saman tien kun puran kuvat kameralta, tsekkaan ne läpi, deletoin töpeksinnät, ja järjestelen loput aiheenmukaisiin kansioihin ja samalla huolehdin varmennustallennuksesta. Järjestelinkin vuodenvaihteen tienoilla urakalla tuhansia kuvia,  jotta voin ryhtyä toteuttamaan uutta systeemiä heti. Ja just! Nyt on tammikuun kuvat yhdessä läjässä ja osa hukassa jossakin tietokoneen sisuksissa. Tähän postaukseen oli tarkoitus liittää aika onnistunut otos juustoista, mutta … Argh!

Päätin lukea varhain syksyllä aloittamani Don Quijoten loppuun. Mutta vielä Sancho Panza isäntänsä kanssa seurailevat minua iltaisin takkahuoneeseen, työpöydän ääreen, yöpöydällle, mökkilaukkuun, … Eikä suhteellemme loppua näy.

Päätin, että koetan vähentää juustojen syömistä; syön niitä ihan liikaa. Ja täysin johdonmukaisesti tämän päätöksen kanssa olenkin nyt järjestänyt ensi keskiviikoksi (2.2.) oikein ISON juustojen maisteluillan. Jos jotakuta kiinnostaa, niin siihen olisi mahdollisuus osallistua. Ainakin 10 henkeä mahtuu vielä mukaan. Ilmoittauminen minulle ennen perjantaita.

3 Comments

  1. Iloksemme luimme hienon keskiaukeaman artikkelin Kalevasta. Oli oikein mukava juttu ja kuvakin onnistunut!

  2. Moi Reija! Kiva se Kalevan juttu tosiaankin oli, mutta hämmästys oli mitä suurin kun sen näin. Nimittäin juuri edellisenä yönä näin sinusta unta! Vanhoja juttuja näyttää joskus tupsahtavan uniin, mutta aika hauska ajoitus tällä kertaa. Mukavaa talven jatkoa teidän perheelle! t.Päivi

  3. Tervehdys Saarelaan! Ruoka on mukava jutun aihe – kuten tietänette. 🙂

    Päivi!! Tervehdys, olipas tosiaan yhteensattuma. Mukava kun kommentoit. Hyvät jatkot sinullekin ja perheelle tietysti myös.

Jokainen kommentti on ilo!

You might also enjoy:

Discover more from Tuulestatemmattua

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading