Sunnuntailenkillä

Tänään hautausmaalla oli kuin olisi kävellyt smurffikylässä tai hattivattien keskellä… hautakivet lumihattuineen hymyilyttivät.

(kuvat suurenevat klikkaamalla)

Hautuumaalla kierrellessä rupesi paistamaan aurinko, joten päätin ajella Toppilansaareen. Siellä olikin paljon uutta katseltavaa ja kuvattavaa… Otsikkokuvakin on sieltä.  Tuli ulkoiltua oikein kunnolla. Ei tuullut ja näkyi aurinko! Lempeä aurinko, ei pakkasen kirpeä kova valo…

Tämä puu (vai pensas?) oli kuvattava koska minulle tuli siitä mieleen olkapääni … Tuolta se tuntuu. Mutta huom. taustalla siintää valoa …

3 kommenttia artikkeliin ”Sunnuntailenkillä”

 1. H. R., valokuvaaja, dokumentaristi,

  Miten olet ajatellut tallentaa arvokkaan kuva-aineistosi jälkipolvien historiankirjoitukselle?

  Viinibisneksen globalisaatio ja viinien tasapäistyminen alkoi 1980 -luvulla (ks. Mondovino -linkki 6.2. klo 15:17), entä hautakivien yhdenmukaistuminen? Onko se 1960 -luvun ilmiö? Suomessa kaiken on oltava – ah – niin tyylikkän pelkistettyä, ja juuri sitä matkalaukkumuottiin sahatut kivet ovat.

  Mitä vanhempi hautakumpu, sitä selvemmin se (yleensä) poikkeaa kantti x kantti -standardista.

  Oliko kivityö ennen halvempaa? Vad är det fråga om?

  Vastaa
 2. Matkalaukkuhautakivien laitto on ainakin Oulun hautausmaalla ”määräys”. Uudella puolella – josta kuvani – ei edes saa laittaa kuin tietynkokoisia kiviä. Jos hautapaikka on vanhalla puolella saa edelleen laittaa lähes haluamansa kokoisen ja näköisen hautamuistomerkin. Kivien yhdenmukaisitaminen alkanee ainakin Oulun hautausmaalla juuri 1960-1970-luuvuilla. Liittynee hautausmaan laajennusvaiheeseen.

  Eilen näin uudella puolella yhden poikkeuksen, joka kummaksutti, enkä pitänytkään siitä, se oli sellainen möhkälemäinen teräksinen paksu risti. Se oli jotenkin niin ”gootti”, tai jotain. Mutta kyllä erottui noiden tasapäistettyjen laatikoiden keskeltä.

  Tässä blogini galleriassa (joka on pahasti remontin alla) on yksi eilen ottamani kuva, josta pitänet… Siinä on kaunis kevään valokin. Käyhän kurkkaamassa
  http://www.satokangas.fi/blogi/galleria/

  Vastaa
 3. Huomenta,

  pidän! Jos diversiteetti -termiä voi käyttää hautakivien monimuotoisuutta kuvaamaan, niin kuvassasi sitä on. Koska standardisointi näkyy kaikkialla Suomessa, niin onkohan kyseessä ollut yleisevankelinen direktiivi?

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.