Kyllä nyt olisi hienoa ottaa joulukorttikuvia, on lunta ja tunnelmaa yllin kyllin. Oliko marraskuun lopussa, jolloin lumikuvia olisin halunnut harrastella? Ei ollut, ei.  Mutta en kyllä raski mitään jouluvaloja vielä poiskaan ottaa. Tammikuun lopussa sitten.

Kahtena edellisenä loppiaisena on meri ollut vielä melkein rantaan asti sula, (ks. kuva 2008 ) mutta ei ole tänä vuonna. Hailuotoon asti näkee lenkkireitiltäni ja ihan oli jäässä; Kalevassa lukikin että jäätie Luotoon aukaistaan ilmeisesti jo ensi viikolla.

Minulla on tuosta merenrannasta kuvia jokaiselta kuukaudelta parin vuoden ajalta. Kamera kun melkein aina kulkee repussa mukana. Kerran kuussa kuvia olen ottanut myös Lapin mökillä ja niistä kokosin kalenterin ja teetätin Ifolorilla ystäville ja sukulaisille jaettavaksi. Kalenteri-idea syntyi vasta marraskuussa, joten en ollut tietoisesti kerännyt kuvia sitä varten, kokosinpahan vain kuva-arkistoista jotensakaan kelvollisia otoksia. Kollaasissa eivät oikein näy (klikkaamalla kuva suurenee ja vähän paremmin näkyvät nuo Lapissa kuvatut kuukausikuvat) — Ifolorin jälkeen olin kyllä tyytyväinen.

Valokuvaavat bloggaajat ovat perustaneet Valokuvatorstain lisäksi monia muitakin ”kuvausyhteisöjä”: ”YyKaaKooNee”-haasteessa vastataan numerokuvilla , Mustaa ja valkoista -haaste julkistetaan aina maanantaisin: siellä siis osallistutaan mv-kuvilla ja myös värikollaasi-haaste julkistetaan maanantaisin. Näiden lisäksi on mm. kansainvälinen Sky-kuvahaaste jne.

Valokuvatorstaita lukuunottamatta en ole noihin osallistunut, enkä oikeastaan ehtisikään… ehkä. .. mutta se harmittaa etten lähtenyt mukaan porukkaan, joka syksyllä päätti ottaa joka kuukausi samasta paikasta kuvan ja kerätä nämä kuvat yhteen. Niinpä haastankin nyt itseni (joo, tiedän pöhkö olen, mutta haasteita täytyy olla ;-p) ). Joka kuukauden ensimmäinen tiistai laitan kuukauden kuvan samasta paikasta. Valitsen lähipäivinä paikan mitä kuvaan; ehkä pihapiiristämme, ehkä juuri tuolta Toppilanrannasta lenkkipolkuni varrelta. Tosin sieltä olen jo niin paljon kuvia tännekin laittanut, ehkä joku eri paikka sittenkin …

1 Comment

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.