Välähti merkillinen idea: tarkoitus on pitemmän aikaa ollut vetreennyttää pikkukameran (digipokkari) käyttöä ja kokeilla, millaisia kuvia sillä saakaan. Tänään oli myös tehtävä itselle syksyn työaikasuunnitelma (ei turhempaa hommaa voi olla kuin budjetoida aikaa kun ei ole vielä tiedossa, ketä ja kuinka monta meitä on mitäkin hommaa tekemässä! Kellotellaan omaa tulevaa tekemistä. Kauan eläköön yliopiston hullut uudistukset!) ja sitten kolmas juonne tämän ideani taustalla on se, että olen yrittänyt miettiä kandiseminaaritutkielmien aiheita opiskelijoille, ja mieluusti antaisin arjen historiaan liittyviä aiheita, mutta kun! -kun ei ole lähteitä. Emme me, eikä menneinä vuosikymmeninä –  saatikka vuosisatoina – ihmiset paljon arkeaan dokumentoi.

Kuvia tulee otettua yleensä matkalla, lomalla, juhlassa, luonnossa, – ei niinkään arjesta.

Tämän johdattelun jälkeen: surkeahkoja kuvia tästä päivästä. Pyrkimys oli saada joka kuvaan kello näkyviin, mutta eipä aina onnistunut…

Salilla – yksin kuten tavallista.

Kuntiksella

Aamupesulla

aamupesu

Töihin ajoissa

Kustannuspaikalla

Evästelemässä – yhdeltätoista.

evästelemässä

Kirjastossakin oli piipahdettava (todellisempaa arkea olisi ollut kuvata työhuoneeni ”liikennettä”, mutta kun en oikein kehdannut opiskelijoita ryhtyä kuvailemaan … ”katsokaas kun teen sellaista kuvapäiväkirjaa tästä arkisesta päivästäni …” Kuvasinpas sitten vielä kovin tyhjähköä kirjastoa. )

Historian kirjastossa

Kotona maanantain arkisapuska perheelle

Arkimurkinalla

Kauan järjestelyä odottanut vaate-, laukku- ja erilaisten romppeiden iso komero on  juuri tyhjennetty ja kohta puoliin jo järjestettykin.

Järjestelyjä

Ja sitten tähän:

Ja eiku koneelle

Vähän säälittävä juttuhan tämä on, ei oikeastaan voi kuin todeta, että hanki itselles elämä, jollei ole muuta tekemistä kuin kuvata arkea (surkeasti sitäkin, osa kuvista taitaa aueta isommiksi) ja päivittää blogiin… Hoh hoijaa. Melkoinen rimanalitus!

Yritän huomenna olla edes vähän fiksumpi!

2 Comments

 1. καλησπέρα, Rantapellon spartalainen!

  Arkesi kuvadokumentaation sanallinen synopsis: klo 06 salilla, 7.30 pEsulla, 8.10 duuniin, 11.00 mäntyomppua ja raejuustoa, 14.05 Valkjärven* historiaa (Image 5; sormeni syyhähtivät), 17.10 (?) arkisafkaa, 17.45-19.10 (?) järkkäilyä, 19.34 bloggausta. Toiveeni: täydentävä kuva (kellon kanssa) dokumentaatioosi otsikolla ”Odottelen Nukkumattia.”

  Mutta että salilla klo 06! Tietysti, kun (yliopistoduunissa etenkin) aivoilla ei ole varaa lepäillä narikassa, on kehonkin oltava kondiksessa. Kohdistan ihailun- ja kunnioituksensekaiset ajatukseni Rantaspartankujalle.

  *Valkjärvi, Vuoksen etelärannan pitäjä Kannaksella. Sota säästi kirkon, mutta ”jostain syystä” se(kin) tuhoutui tulipalossa 1954.

  Miksikö sormeni syyhähtivät? Yliopiston kirjasto langetti minulle taannoin (4.5.2008 klo 15:51) lainauskiellon: ”Since you have not returned the following overdue items your borrowing
  rights have been temporarily suspended. Please return the items immediately.”

  Sanktio on aiheeton, koska (1) toinen karhutuista kirjoista OLI kirjaston hyllyssä palautusvaatimusten aikoihin, ja (2) toisen (vaatimattoman kotimaisen) kirjan katoamiseen en katso olevani syyllinen.

  Olisipa hauska päästä taas hyllystöjen aarteita syynäilemään! Taidan käynnistää toimet lainauskiellon purkamiseksi.

 2. Kalispera (mistä ihmeestä sinä nuo kreikkalaiset kirjasimet löysit), Koivu!

  Ihailusi aamukuntoilua kohtaan on turhaa. Tosiasia nimittäin on, että jollen mene aamulla salille, niin en mene ollenkaan. Töiden jälkeen voin vielä lähteä lenkille tai rullistelemaan, mutta salille en suin surminkaan. Kaukana spartalaisuudesta meitsin kuntoilu.

  Kampuksemme kirjastossa tehtyjen valtaisien ja monien meille humanisteille kovasti työoloja heikentävien toimien jälkeen (mm. oman kirjastoyksikkömme lakkauttaminen – ja minkä vuoksi!! en nyt tuohdu) kirjastossa on otettu askeleita palvelujen parantamiseksi. Mm. hsitorian hyllytillaa ja avaruutta lisää.

  Jos ryhdyt toimiin kirjastokelpoisuutesi palauttamiseksi, soisin tapaavani kommentaattorini Humus-kuppilassa…

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.