Lomarentous

Kyllä minä luulin että vähän enemmän lomalla saisin aikaiseksi. Toisaalta. Väliäkö sillä, etten saakaan…

Aamupäivällä vietetttiin Elmerin kanssa laatuaikaa kasvimaalla, tänään tuulista, sääsketöntä. Nyt on kivempi, siistimpi näkymä keittiön ikkunasta.

kasvimaa

Ja kilpuri, nyt jo flunssasta täysin toipunut, oli täpinöissään kun sai vaeltaa ja syödä niin, että kilpi rutisi! Urakan jälkeen vesiastiassa oli hulvattoman hauskaa kylpeä. Kauan aikaa ahtaassa ammeessaan jaksoi lillua.

elmeri_kylvyssa

Iltapäivän sitten paistattelimme auringossa. Käytin juniorin kroonista rahapulaa häikelmättömästi hyväkseni, ja sain pojan pesemään kuusi isoa mattoa. Palkkatyövoiman raataessa perkailin mansikoita ja lueskelin.

Äsken piipahdin Walolla. Huutokaupassa. Halvaksi tuli tämä kerta. Tarjolla oli likaisia ryijyjä, Päätalon kirjoja, Arabian kulunutta Fennicaa, loputon määrä kristallikruunuja, harrastajamaalareiden akvarelleja ja kaikkea muuta, jota en maksustakaan olisi ottanut mukaani. Ei siis tarvinnut jäädä odottamaan huutokaupan alkua.

Nyt ajattelin ryhtyä laatimaan ensi viikonlopuksi kotimaan matkaamme varten suunnitelmaa. Perjantaina ajamme Kotkaan, jossa sukulaistapaaminen ja Meripäivät. Sitten lauantai-iltapäivällä matka jatkuu ja seuraava sovittu etappi on Vierumäellä maanantaina. Siis kaksi vuorokautta aikaa.  Ehdotouksia? Mukavia majapaikkoja, nähtävyyksiä, ajoreittejä, museoita tai muuta mukavaa Kaakkois/Itä/Etelä-Suomesta, jota kannattaisi nähdä tai kokea? Kertokaapa vinkkejä? Imatran Valtionhotelli, Savonlinna ja sen oopperajuhlat sekä Haikko on nähty. Porvoo voisi olla ehkä yksi kohde, mutta onko muuta? Maaseutuputiikkeja? Kartanomajoitusta?

2 kommenttia artikkeliin ”Lomarentous”

 1. Ehdotelmia:

  (1) Lemi, parikymmentä kilometriä Lappeenrannasta länteen. Lemin särä – nykyajassa elävää ruokaperinnettä. (http://www.lemi.fi/kunta/matka/sara.htm, http://194.251.35.222/Kiinteasivu.asp?KiinteaSivuID=3659&NakymaID=240)

  (2) Ylämaa, kolmisenkymmentä kilometriä Lappeenrannasta etelään. Spektroliittia jalokivinälkään. (http://www.ylamaa.fi/)

  Jos jostain syystä ajaisitte pohjoiseen itäistä reittiä, Pielisen länsipuolta:

  (3) Koli, kansallismaisema (http://www.koli.fi/kesa)

  (4) Juuka, kivikeskus. ”Keisarien aika Suomessa” -näyttely (http://www.kivikeskus.com/Resource.phx/community/mainpage/mainpage.htx)

  Jos Pielisen itäpuolta:

  (5) Lieksa, Pielisen (kulttuuri)museo, maamme toiseksi suurin ulkoilmamuseo (http://fi.wikipedia.org/wiki/Pielisen_museo)

  (6) Nurmes, Puu-Nurmes ja Bomban talo (http://fi.wikipedia.org/wiki/Puu-Nurmes, http://fi.wikipedia.org/wiki/Bomban_talo)

  Juuan ja Nurmeksen jälkeen:

  (7) Valtimo, Puukarin Pysäkki, karjalaista ruoka- ja majoituspalvelua (http://www.nnc.fi/puukarinpysakki/)

  This concludes my list of recommendations.

  Vastaa
 2. Parahin Koivu! olet ehtymätön! Listasi on oivallinen. Osa on jo koettu (Koli ja Nurmes). Tuo Lemin särä kyllä houkuttaa. Lieksa ja Valtimo ehkä tämänkertaisen turneemme kannalta liian idässä? Mutta olemme vielä avoimin mielin!

  Porvoo (sen kirkko ja etanat :)) näyttisivät nyt olevan aika varmoja kohteita. Sain varatuksi majoituksen hotelli Onnista.
  http://www.hotelonni.fi/
  Jo nimen takia? Hotellin sivulla kerrotaan että wlan on ilmainen, joten raportoin…

  Maailmanperintökohde Verla jossa olemme käyneet neljännesvuosisata (huh!) sitten, on ehkä myös yksi kohde. …

  Itä ja kaakkoissuomalaiset bloginlukijat? Lounas/museokohteita? Huomenna iltapäivällä olemme vailla ruokapaikkaa Jyväskylän – Kotkan välillä. Ehdotuksia?

  Reissukirjeenvaihtajanne lähdön tunnelmissa.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.