Ars longa, vita brevis

Älä siis sure, ota mitä saat, tee työsi niin saat elää pitkän ja hauskan elämän. Eikö se olekin ollut hauskaa viime aikoina? Mitä valitat? Se hyvä puoli on tässä työssä, hän sanoi itsekseen ja oli hyvin mielissään ajatuksesta, ettei siinä niinkään paljon merkitse, mitä oppii, vaan millaisia ihmisiä tapaa. Sitten hän oli hyvillään, koska laski leikkiä, ja palasi tytön luokse…

Ernest Hemingway, Kenelle kellot soivat

Tänään minulle soivat kellot – opetus kevätlukukaudelta on ohi. Viimeinen seminaari-istunto ohi. Opetustyössä on parasta opiskelijat. Muutamilla oikeasti halu oppia. Ja oppivatkin. Sellaista on mukava seurata, yrittää avittaa.

Vaikka oma opetus on tältä erää ohi, on nyt mahdollisuus itsellä oppia. Aamuyöstä lähden neljän päivän Ars longa, vita brevis -tourneelle. Taidehistorian opiskelijaekskursio, jonne minut on kelpuutettu mukaan satunnaiseksi matkailijaksi, suuntautuu Tampereen kautta Helsinkiin ja sieltä Turkuun.

Matkakirjeenvaihtajanne on jo pakannut läppärin reppuun, joten huomiseen.

3 kommenttia artikkeliin ”Ars longa, vita brevis”

 1. ”Tuhat kuvaa kertoo enemmän kuin yksi kuva.”
  (Zeb Barton)

  Kuinkas sattuikaan! Viettäessään (siirtyneitä) valmistujaisiaan Hietasaaren Veljeskodissa 23.5., paikallisen skeittipuodin vetäjä (Oulu mialy miejsce zawody zorganizowane miedzy innymi przez PP – wlasciciela skateszopu RD) loihe lausumaan:

  ”Minusta tuli enemmänkin humanisti kuin luonnontieteilijä, sillä opiskelin sivuaineina TAIDEHISTORIAA ja kulttuuriantropologiaa.” -Sitä on liikkeellä!

  Kun nyt kiertelet siellä rintamaiden museoissa ja nuuhkit taidekyldyyrin menneitä (ja tulevia?) tuulia, niin herkistäpä silmäsi ja korvasi Venny Sodanille (S.-Brofeltille). Tuttavaperheen seinällä komeilee perintötaulu, jonka signatuuri on tulkittu V.S.:ksi.

  Missä määrin Vennyä mahdettiin kopioida/väärentää? V.S.-B.:n öljyvärityöstä maksettiin hiljattain Hagelstamin huutokaupassa (HS 24.5.) 16 000 euroa. Aika paljon!

  Vastaa
 2. Huomenta Koivu, Oulun skeittipuodin vetäjä (mitä ihmettä lukee suluissa perässä?) on hyvin valinnut sivuaineensa, luonnontieteilijälle humanismi on hyväksi, – mistä itse olet mitä oivallisin esimerkki. Taidehistoriaa minäkin haluaisin ihan ”virallisestikin” opiskellla, mutta kun ko. oppiaineen opettajakollega on liian tuttu jotta voisin ryhtyä hänelle tenttimään mitään… 🙂

  Yritän olla valppaana Vennyn suhteen.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.