Hellittää jo

Hiljalleen hellittää. Lumisade ja kiire. Molemmat hellittävät. Tänään satoi niin paljon lunta, että jos olisimme New Yorkissa koulut ja yliopistot olisi suljettu. Mutta Oulussa ei suljettu. Yliopiston uuden puolen kolmannessa kerroksessa olevan huoneeni ikkunasta näkyy yleensä toisen siiven seinä ja ikkunat. Tänään välillä ei näkynyt; pyrytti niin sakeasti.

Mutta työhuoneessa alkaa näkyä pöydän pinta, sillä kuukauden jatkunut ”läjäyttäminen” on purkupuolella. Laittelen töissä papereita aina erilaisiin ”läjiin”: läjäytän proseminaarit, kokousmuistiot, täytettävät lanketit, tenttivastaukset, sekalaisen silpun, luettavaksi laskettavat. Jos kaikkia noita on paljon alkaa tuntua ahistavalta, ja läjät vain nousevat mutta nyt olen päässyt jo läjien purkupuolelle. Kaunis, hiljalleen paljastuva valkoinen kirjoituspöytä kertoo, että kevät etenee ja hommat alkavat tasaantua … Se tuntuu mukavalle. Keväälle.  Lumipyrystä huolimatta.

2 kommenttia artikkeliin ”Hellittää jo”

 1. Huomenta, valokuvataiteen kandidaatti/maisteri (?), joko lopputyösi on hyväksytty? Kuvakollaasin ruudut, pienet ja suuret (luonteva ja kaunis saumaus!), testaavat sopivasti kieltäymysten kilparadan loppumetrien (öistä) taivaltajaa.

  Ja enkelihän siellä kakun #1 takana vilkuttaa! Kestä vielä! Kun kestät, palkkiosi on vappukakku; kyydittäjänä kenties lasi kuohuvaa.

  Aaltomaljakon VOI siis täyttää muillakin kasvikunnan tuotteilla kuin kukilla. Hienoa!

  Juuri nyt mieleni tekisi rakentaa ruudustosi mukainen ruokapöytä, ja tietysti tyhjentää se – esim. ruutu/päivä vauhdilla.

  Vastaa
 2. Koivu Kilvoittelija.. Pääsiäisviikko on käsillä, kestä vielä.
  Kuvakollaasini ei ollut tarkoitus lisätä retriittisi raastavuutta,… Lopputyötä ei ole vielä hyväksytty. Ensi viikolla vasta on ”arvostelusessio”, mutta olen itse pois, pohjoisessa jo. Jos kurssilla olen jotain oppinut niin sen että ensi syksynä voisin aloittaa alkeista, enkä tölväistä itseäni keskelle jatkokurssia puoliammattilaisten joukkoon…

  Koeta nukkua, joohan.

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.