Ehtymätön luonnonvara

Mistä niitä aina tulee? Hetken luulet, että määrä on vähenemään päin, yhtään lajityyppinsä edustajaa et ole nähnyt tai kuullut pitkään aikaan. Ajattelet, että josko ovat tukehtuneet omaan ahdistukseensa tai että ovat vaihtaneet reviiriä niin ettei niitä siksikään esiinny. Mutta sitten kuuletkin, mutkan kautta kuten tämän lajin tunnistamisessa yleensä tapahtuu, että laji elää ja voi hyvin. Ihan uusia voimavaroja paljastaen se on täällä taas. Et voi lakata ihmettelemästä, kuinka moninaisia käyteaineita ja perusteita tämän lajin hengissäpysyjillä itselleen on. Perusteita ja  oikeutuksia olemassaoloonsa. Ja mistä kaikesta ne energiansa voivatkaan ammentaa! Ovat ne ehtymätön luonnonvara, – kateelliset ihmiset.

4 kommenttia artikkeliin ”Ehtymätön luonnonvara”

 1. Ei siis HARSOSÄÄSKET (Sciaridae), kukkaruukkujen ilmatilaa kansoittava joka kodin luonnonvara, vaan: INEHMOT (Homininae), joilta on unohtunut, että ”Ei sinun pidä himoidzeman sinun lähimmäises emändätä/ eikä hänen palweliatans/ eikä pijcans/ eikä hänen härkäns/ eikä hänen Asians/ eikä mitän cuin sinun lähimmäises on.”

  Vastaa
 2. Koivu, Inehmotpa hyvinkin. Ja kuule kun kateuden kohde ei ole (vain) härät ja aasit, vaan kaikki maallinen ja maaton (esim. tapa viettää arkea). Huoh!

  Vastaa
 3. Kommenttini ei koske ”Ehtymätöntä luonnonvaraa”, vaan – sallinet sen (ännu en gång), arvoisa NYCin kirjeenvaihtajamme – hiljattain täydentynyttä ´The Big Applen´ kuvakavalkadia.

  Chrysler Building, art deco, kokonaissuunnittelua ulkokuoresta sisätilojen koristeaiheisiin saakka. Tornin kapenevan huipun (kaunis) kaariaihe toistuu sisäseinillä (hissin ovet?). Miksi mieleen hiipii Sinuhe Egyptiläinen…?

  MOMA, ”…yksinkertainen on kaunista…” Miksi mieleen hiipii nyt John Cage? Hänhän ei ole kuvataiteilija.

  Cage minimalisoi musiikkia. Hänen teoksensa 4´33″ ei sisältänyt yhtään nuottia. Neljä ja puoli minuuttia hiljaisuutta!

  Toinen äärimmäisyys. Cage on säveltänyt urkuteoksen ”ASLSP” (As Slow as Possible). Sen esittäminen alkoi Halberstadtin (Deutschland) nunnaluostarin kirkossa 5.9.2001, ja teoksen on määrä kaikua 639 VUOTTA!

  Esitys alkoi puolitoista vuotta kestäneellä tauolla!

  Summa summarum; kiitokset mielen lentoa suuresti siivittäneestä reportaasista!

  Vastaa
 4. Koivu, mielen lento on hyväksi. Hienoa jos kuvakavalkadi sai sen aikaiseksi. Turhaan laitat Chrysler Buildingin huipun kaariaiheen ”kauniin” sulkuihin. Kyllä se ON kaunis. Varmaan useimpien mielestä. Etkä ole ainoa jolle hissien ovista (ja koko aulasta) tulee egyptiläinen ornamentiikka ja/tai koristelu mieleen.
  Tuo Cage kuulostaa hullulta, nerolta? – mielenkiintoiselta joka tapauksessa. Puolentoista vuoden tauko! Hmmm… en koskaan pystyisi. 🙂

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.