Ennätys rikottu!

Torstai oli Tuulestatemmattu-blogini ennätyspäivä. Blogissa kävi reilusti yli 100 eri kävijää ja yhteensä blogin sivuilla klikkailtiin torstaina melkein 400 kertaa. Torstaina oli myös www-sivustolla vilkas päivä: kävijöitä melkein yhtä paljon kuin joulunalusviikolla, jolloin reseptienhakijat olivat liikkeellä, siis melkein 200 kävijää sielläkin. Valokuvatorstai ja luennonpitopäivä (luentoni on siis webbisivuillani) ovat tietysti näiden lukujen taustalla. Nyt kun Tuulestatemmattu-blogi alkaa olla puolivuotias ja kun julkinen päiväkirjanpito on jo reilun vuoden ollut osa arkeani, niin tarkastelleenpa vähän tilastoja.

Alla kuvassa on tammikuun tilasto blogista (klikkaamalla suurenee).

tilasto

Tammikuussa käyneiden klikkausten kotipaikkakunniksi TOP 20 laskentaohjelma ilmoittaa seuraavia lukuja:

Oulu 4 737 (= kuukauden aikana kaikki klikkaukset  blogissa)
Helsinki 972
Kuopio 278
Tampere 273
Turku 262
Tyrnava 230
Seinajoki 164
Vantaa 142
Jyvaskyla 131
Raahe 126
Lappeenranta 123
Lappajarvi 113
Raisio 91
Kempele 78
Lahti 65
Rauma 64
Kauniainen 60
Joensuu 59
Pori 53
Rovaniemi 46

En tiedä, millä perusteella laskuri kävijän kotipaikan merkitsee (ehkä kävijän laajakaistayhteyden tarjoajan mukaan), mutta Oulun lukuun kuuluvat selvästikin käynnit  Iistä, Oulunsalosta ja  Haukiputaalta, sillä nuo paikkakunnat eivät ole tilastossa ollenkaan, vaikka tiedän niissä muutaman väkikävijän asuvan. Helsinki on toinen paikka, jonka alle menee monia muitakin kuin helsinkiläisten käyntejä.

Kahdenkymmenen kärjen joukossa on monta minulle ”tuntematonta” paikkakuntaa. En tunne ketään esimerkiksi Seinäjoelta, Lappeenrannasta, Lappajärveltä, Lahdesta, Raumalta… Mutta mukava että sieltäkin sivultolla piipahdellaan… 🙂

Hollanti, Ranska ja Ruotsi ovat ulkomaan listan kolme ”parasta”.

Tilasto näyttää myös mitä kautta blogiini tullaan: enin osa tulee suoraan (siis  oman kirjanmerkin kautta) tai www.satokangas.fi kautta. Sitten valokuvatorstain-sivu on seuraavaksi tärkein linkityspaikka ja historiatieteiden ”Luentomateriaalit”-linkki tuo tietysti näin opetusperiodilla paljon käyntejä.
___________________________________________________________

Blogilistalla (www.blogilista.fi) on tällä hetkellä yli 20 000 blogia ja sen statistiikka kertoo, että Tuulestatemmattua

”Sijoitus luetuimmat-listalla 473 (noussut sijalta 2466), Tilaajia 3 , Lukijoita viikossa 22.”

Lukijoita viikossa tarkoittaa jatkuvasti, joka päivä kävijöitä. Tilaajia on vain kolme, kiitokset vaan tilauksesta teille,  tuntemattomat tutut ? :).

Tuossa blogin palkissa oikealla puolella on sellainen Artikkeleiden  RSS-linkki, sen kautta blogin voi tilata: eli aina kun blogiin tulee uusi postaus, se ilmoitetaan tilaajille. Itse olen tilannut ne muutamat, harvat blogit, joita seuraan. Ihan hyvä systeemi.

___________________________________________________________

20 eniten käytettyä hakusanaa, joilla joko blogiin tai www-sivulle on tammikuussa tultu, ovat seuraavat (nimeni olen ottanut listasta pois):

blini
crepes suzette
amarone
tuulestatemmattua
madrid nähtävyydet
limoncello
valkosuklaakakku
erikoiset poikien nimet
new york matkakertomus
crepsit
erikoiset nimet
siikatartar
kylmäsavulohi pastakastike
blinit
erikoiset etunimet
syrakusa
taormina sisilia
new york shoppailu
kondensoitu maito
arrivederci Roma
lukupäiväkirja
pohjoinen paikallishistoria

___________________________________
Edelleenkään en pysty identifioimaan, ketkä käyvät. Mutta selvästi matkustavaiset ja ruoanlaitosta kiinnostuneet tulevat hakusanoilla googlaamalla. Käykää vastakin.  Ja sitten on muuten vain vakinaisesti tuulestatemmattuja juttuja klikkailevat. Kaikki olette tervetulleita.

___________________

PS. Lauantain päivällisellä nautimme äsken viiniä: luonnollisesti.  McPhersonin Cabernet Sauvignon Australiasta 9,11 euroa.  Voimme suositella. Lämpimästi. Erinomaista.

3 kommenttia artikkeliin ”Ennätys rikottu!”

 1. Onnitteluni uudesta ennätyksestä! Blogikuntoisuutesi on ihailtavalla tasolla. Kaiken tilastoituminen on – sanoisinko – ällistyttävää.

  Kuvaajissa oli jotain tuttua; menneinä aikoina piirtelin vastavanlaisia murtoviivoja tussilla kuultopaperille. Näyttökerrat ja välitön poistumisprosentti olivat kuin kylmissään olevan linnun ns. lihasvärinän (muscle shivering) rekisteröintiä. Tieto/tiede on yllättävän universaalia (:-D)!

  Webbisivujesi luennot läpikäyty, ja sivuja lisätty kirjanmerkkeihin. Poiminta näiltä sivuilta: mikä mies meillä Aleksander II:ssa onkaan ollut suuriruhtinaanamme! ”Hän ALEKSANDER Toinen, Jumalan Armosta, koko Wenäjänmaan, Moskowan, Kiowan, Wladimirin ja Nowgorodin Keisari ja Itsevaltias; Kasanin Tsaari, Astrakanin Tsaari, Puolanmaan Tsaari*, Siperian Tsaari, Taurian Kersoneson Tsaari, Grusian Tsaari, Pleskowin Herra ja Smolenskin, Liettuan, Wolhynian, Podolian ja Suomen Suuriruhtinas…..” ym. ym. ym. Ja tämä on vasta listan alkua!

  *poloiset puolalaiset

  Vastaa
 2. Historian viehätyksen ymmärtänyt Koivu: Kun selvästikin olet nyt perehtynyt Meteri-Sovintoon niin kai myös kokeilit, miten sovinnon teon (siirtyminen kyynärä ja virsta -mitoista metrijärjestelmään ja vetomitoissa siirtyminen tuopeista ja kannuista litroihin) edeltäneellä ajalla käytössä olleita mittoja muunnetaan nykymitoiksi. Tarkoitan tietysti historiallisten mittojen muuntimen mainiota kohtaa, jossa voi tarkastatella myös millaisia mittoja ovat lirraus ja lorraus.
  http://vanha.hum.utu.fi/historia/cgi-bin/mitat/

  MUUNNOSTULOS
  Annettu lukuarvo: 2
  Mistä muunnetaan: lirraus
  Miksi muunnetaan: litra

  Laskun lopputulos: Vaihtelee tilanteen mukaan, saattaapi tuo olla vähemmän kuin kymmenesosan tai kymmenen litraa

  Tietoa käytetyistä mittayksiköistä:
  Lirraus on savolainen tilavuusmitta, 1 lirraus on vähemmän kuin 1 lorraus.

  Mukavaa sunnuntaita historian parissa sinnekin! 🙂

  Ai niin, tuosta tilastosta vielä: välitön poistumisprosenttiluku on vähän harhaanjohtava. Jollei sivulla kävijä käy kuin yhdellä sivulla ja vaikka hän olisi sillä 10 minuuttia tilastoon tulee merkintä että ”välitön poistuminen”. Koivu-hyvä, sinun kiitettävän aktiivinen kommentointisi on saanut aikaiseksi sen, että blogivieraat klikkaavat myös kommentit auki, joten käyvät toisellakin sivulla …

  Tilaston mukaan enin osa kävijöistä käy kahdella sivulla ja keskimääräinen blogissa viipymisaika tammikuussa oli 02:24 minuuttia.

  Vastaa
 3. Jess!

  Savolais- ja karjalaismurteiden ristitulessa varttuneet korvani (aivoni?) rekisteröivät eron heti: lirraus ON pienempi kuin lorraus.

  Salmin pitäjän Karkun kylän (Pirkanmaan Karkku e. Sastamala EI siis ole ainoa Karkku) nuotta-apajasta saatiin 50 puutaa siikaa (Laatokka 18.2.1888). Muunnos: 819 kg siikaa. Aika paljon!

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.