Joulukuun ruokahaasteen asettanut Elina kertoi olevansa tyrnireseptien tarpeessa, joten haasteessa ei ollut muuta sääntöä kuin, että raaka-aineena on käytettävä tyrniä.
Naisten messuilta siis lähti pullo Oulujoen tyrnimehua kotiin ja sitten miettimään, mitähän tekis? Jääkaapissa ollut iso vuohenjuusto-pötkö tuntui olevan sopiva pari tyrnille. Ja jälkiruokaa niistä sitten päätin tehdä. Tässä tulos.
Paistettu vuohenjuusto tyrnikastikkeella
2 dl tyrnimehua
1 dl vettä
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria (tai vaniljatanko)
1–2 rkl Maizena-suurustetta
mintunlehtiä
Kiehauta mehu, vesi ja sokerit. Vispaa kiehuvaan nesteeseen suuruste. Jäähdytä kastike.
Leikkaa vuohenjuustosta kaksi noin sentin paksuista viipaletta jokaiselle ruokailijalle. Paista viipaleet voinokareessa teflon-pannussa molemmin puolin.
Tee kylmästä kastikkeesta lautaselle peili, ja asettele kuumat, rapeaksi paistetut juustoviipaleet päälle. Mintunlehdet sopivat paitsi koriseeksi, myös maun puolesta annokseen hyvin.
Jollei pidä vuohenjuuston mausta, tämän voi tehdä vallan mainiosti myös briestä. Tulee lempeämmän makuista.
(kuva suurenee klikkaamalla)
Tämä yllätti sekä itseni että perheen: hurjan hyväähän tästä tulikin!
Kylmä ja kuuma, suolainen ja makea — mukavasti vastakohdat täydentävät toisiaan.
Laittelin tämänkin reseptin sitten myös joulusivulleni:
siellä on paljon joulureseptejä ja ehdotuksia viinivalinnoiksikin.
Piipahdappa sielläkin: JOULURESEPTEJÄ
Joulusivun myötä toivottelen
makoisaa joulunodotusta ja herkullista joulua
ruokahaasteporukalle ja Elinalle erityiskiitos
uuden ruoka-aineksen äärelle herättämisestä.
Mmm,kuulostaa aivan mielettömän hyvältä! Harmikseni en voi tällä kertaa osallistua,silllä tyrniä täälläpäin saa vain kosmeettisissa tuotteissa…..
Hei Yaelian, ei todellakaan kannata päivävoiteesta ryhtyä tätä tekemään… 🙂