Ensimmäinen adventti – tänä merkillisenä vuonna

Ensimmäisen adventin aamuna juuri sopivaan aikaan hereillä, ja aika varhain kaupungillekin. Siellä ei aamupuoliyhdeksän ja kymmenen välillä ollut kovin montaa muuta … bussit kulkivat, muutama koiran ulkoiluttaja, siinä kaikki. Mutta jouluvaloja oli jo monessa talossa, ikkunoissa, niiden pihoilla, Piispalassa seimikin, kaupungin joulukuusi kauniina valoineen, Tiernapojat-veistos uudessa paikassa (kolmas paikka jo!), Rotuaari valaistuna perinteisesti.

Tuomikirkon vieressä, Kajaaninkadun toisella puolella on useassa vaiheessa rakennettu, empire- ja uusrenessanssipiirteinen Öbergin talo. Sen ulkoasu on arkkitehti Johan Oldenburgin 1800-luvun alkupuolella suunnittelema. Kivijalan ja kellarin muurit ovat mahdollisesti jo Oulun vuoden 1822 paloa edeltävältä ajalta. Siinä on aina joulun aikaan jokaisella ikkunalla kynttelikkö, siksikin kuvauksellinen. Taustalla näkyy Franzenin talo.

Jossain vaiheessa kuvaillessani, kulkiessani, joulukuuta jo miettiessäni, ajattelin, että ehkä sittenkin – luonnollisesti – laitan taas tänne blogiinkin jonkinlaisen joulukalenterin. Ehkä se tänä vuonna on ns. artikkeli/otsikkokuva. Ja sitä varten sitten jo otin kuviakin. Tässä ehkä eka luukku. Tai joku johdatus asiaan.
Kuka arvaa/tietää, missä tämä on? Kuvasin tänään aamusella, siis on Oulusta, mutta mistä? Arvanneiden kesken arvon korttipaketin… (arvonta myös Insta-stooreissa).
Aika symbolinenkin on tämä kuva: Oulukin sulkeutuu nyt. Himmennetyin lyhdyin kohti joulua!
Iltapäivällä pienet olivat syömässä, ja Apsu sai sytyttää ensimmäisen adventtikynttilän. On saanut jo parina edellisenäkin vuonna, mutta ei oikein muistanut juttua… Ensi vuonna varmaankin jo muistaa. Mummin joulukalenteri (sen kyllä muistaa!) on jo avattu, sillä joulukuun alussa ei nähdä, joten aloitettiin hyvissä ajoin, että kaikki pienet kalenteripussit ehditään ennen joulua aukaista. Eevikin tietää jo homman! Ja hihkui tänäänkin ”Vau”! 🙂
Siis kaikesta huolimatta hyvää adventtiaikaa, kotoillaan, pidetään huolta …

8 kommenttia artikkeliin ”Ensimmäinen adventti – tänä merkillisenä vuonna”

 1. Hienoja kuvia!Mitä tuossa upeassa Öbergin talossa on nykyään?Kaikissa ikkunoissa samanlaiset kyntteliköt,joku yhteisö,kirjasto,tms?
  Arvaukseen en ota osaa,ei hajuakaan…Oulua en tunne edes huonosti.Ihanaa Adventtiaikaa sinne!

  Vastaa
  • En tiedä mitä Öbergin talossa nyt on… yritin etsiä tietoa, mutta en vielä löytänyt. Se oli pitkään seurakunnan virastotiloina, mutta ei ole enää. Yritän selvittää.

   Aika vaikea tuota on varsinkaan ulkopaikkakuntalaisen tietää. On Oulun keskustassa, mutta sisäpihan.

   Tunnelmallista joulun odotusta sinnekin.

   Vastaa
 2. Ilman muuta Joulukalenteria kehiin! Varovainen arvaukseni kuvan sisäpihasta, voisiko olla tuon mainitsemasi Franzenin talon sisäpihalta.

  Vastaa
 3. Villi veikkaus, että kuva on Raksilasta, harvemmin tulee katsottua taloja sisäpihalta päin, niin siksi pitää veikata.
  Ja käsittääkseni Öbergin talossa on ainakin A. Karppisen tilitoimisto.

  Vastaa
 4. Ei mitenkään huono arvaus. Huomenna kerron ….

  Aivan, niinpä onkin: siis tilitoimisto Öbergin talossa. Pitää joku päivä kävellä sielläkin sisäpihalla ja urkkia, onko muuta?

  Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.