Kotiovelle ja leivontaa

Eilisen shoppailupostauksen jatko-osa… Oli jo eiliseen postaukseen tarkoitus lisätä vinkki pääsiäisviineistä. Viinikellari.com, jonka uutiskirjeet tulevat minulle, – jostain syystä? 😉  – tarjosi jo joku viikko sitten pakettia, joka pysäytti miettimään, että josko tilaisinkin meidän pääsiäisen viinit tuolta. Olkoonkin, että ei ole mitään suuria juhlia, ei Uudellamaalla olevan tyttären kotikotiin tuloa, ei ystäviä päivällisvieraina, ei erikoista mutta silti. Eihän sitä tarvitse ihan askeettiseen eloon nyt vaipua. Päinvastoin, mahdollisuuksien mukaan koettaa pitää hyvää mieltä yllä, jatkaa elämänmenoa entisellään niissä rajoissa, jotka ovat mahdollisia ja vastuullisia. Minulla ei siis mennyt kauaa, kun olin perustellut itselleni, että voin tilata pääsiäsviinit suoraan kotiovelle.

Ja linkin takana on paketti, johon päädyin. Tuon talon Pegasus Appassimento on Viinikellarista tilattuna 2/3 sen hintainen kuin Alkosta ostaessa (liekö sitä nyt edes on Alkossa), ja se ON hyvää. Talon ripasso ja amarone ovat testaamatta, mutta rohkenin luottaa laatuun makoisten Appassimento-kokemusten jälkeen, ja tilata. Toki Viinikellarissa on paljon muitakin hyviä, halvempiakin, viinejä tarjolla. Mutta pääasiassa tämän nettikaupan tarjonta on parempaa keskiluokkaa. Ja näinä aikoina, mikä parasta, toimitus kotiovelle.

Meillä Juniori on edelleen duunissa Alkossa, etätyö ei onnistu muuten kuin koulutusten ja valikoiman laadinnan osalta, eikä niitäkään nyt ole. Siis kassalla ja neuvonnassa on, mikä ei minua jätä ihan huolettomaksi. Toisaalta: onneksi ei ole lomautettu tai irtisanottu. Rommia ja tömppöviinejä kuulemma kuluu, ja saapa nähdä mitä ravintoloiden sulkeminen Alkossa merkitsee. Monenlaisia kohtaamisia näinä koronaviikkoina on kuulemma ollut; mm. yksi asiakas, joka oli kietonut koko päänsä, jättäen vain silmien kohdalle aukot, vessapaperilla, vähän kuin muumio käärinliinoissa (joko tosissaan tai leikillään, sitä ei voi kuulemma tietää) – ja kassalla vain todennut, että eikös tämä vessapaperin hamstraus olekin ollut onnistunutta! 😀

Any way, harkitsehan viinien tilausta VIinikellarista tai vaikka Alkosta, josta voit hakea valmiiksi kootun paketin, eikä tarvitse altistua myymälässä kontakteille. Alkon tilauspalvelussa on PALJON enemmän viinejä kuin markettien ohessa olevissa myymälöissä. Toki niistäkin löytyy hyviä viiniä pääsiäispöytään ja kotoisiin kahden hengen illallisille. Tässä esim. kaksi. Asti- kupliva Italiasta on vähän makea vaikka onkin kuiva. 😉 Ei maailmoja syleilevä, ei ikimuistoinen kokemus, mutta hyvä. Famiglia Grillo on monikäyttöinen, ”Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, tumman kirsikkainen, pippurinen, kevyen minttuinen, paahteinen” lukee Alkon sivuilla. Ja kyllä, juuri noin.

Ja kun italialaisista viineistä oli puhetta, niin sitten myös vinkki focaccia reseptiin. Tein tätä viime sunnuntaina. Ohje on täällä.  Laitoin omaan versiooni vähemmän rosmariinia, mikä minusta ja muista aikuisista oli ehkä vähän huono asia, mutta Apsu oli tyytyväinen: ”Mummi, ota nuo roskat pois” osoittaen vähäisiä rosmariinihippuja.

Minä, kuten niin monet muutkin suomalaiset, olen leiponut parin viikon aikana poikkeuksellisen paljon. Mikäpä siinä. Ja täällä osasyynä on tietysti ollut myös tuplasynttärit. Mutta pullaakin tulin tässä viikolla leiponeeksi, ja Pehtoorille oman pienen mustikkapiirakan, jonka hän ulkoilujen ja autojen pesujen välissä söi vuorokaudessa. Tuli mieleen esimieheni, syksyllä 2004 … ”pulla auttaa aina” hän sanoi, kun haki minut iltapäiväkahville työhuoneestani itkeskellessäni isän poismenoa… Tilanne on nytkin vaatinut pullaa!! 🙂

Kotona voi ja kannattaa syödä hyvin.

2 kommenttia artikkeliin ”Kotiovelle ja leivontaa”

  1. Alkon verkkokauppaa on tullut käytettyä jo ennen koronaa. Hyvää ja nopeaa palvelua. Ennen tein silloin tällöin ”pyhiinvaellusmatkan” Arkadian Alkoon, ja selkä vääränä raahasin sieltä viinejä kotiin, mutta nyt on kätevää, kun tuotteet saa tilattua tuohon lähimarkettiin.

    Vastaa
    • Juuri noin. Kätevä on Alkon palvelu nykyisin. Mekin joskus roudattiin Arkadiasta viinejä, niinä harvoina kertoina kun oltiin autolla Helsingissä, mutta taakse ovat jäänet nuo ajat. Kokeilehan sinäkin joskus tuota Viinikellari.com-nettikauppaa.

      Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.