Ladulla

Aamun pakkaslukemat näyttivät edellyttävän pirttipäivää, töiden tekemistä lomallakin…

Kaikki kuvat suurenevat klikkaamalla….

Ladulla

Tyttären kanssa viesteilimme, hänellä kuului olevan saman verran lämpöasteita – Monterreyn kevät on lämmin. Ja pojalla Oulun ja lähitienoon teillä tuiskua ja tuulta, lunta ja liuskasta – pullakuskin ja avokkinsa soisin oleva täällä – pois tien päältä ja muutenkin …

Mökin ikkunasta ulkona näytti siltä, että olisi vaikea pysytellä töiden parissa, olisi kohtuutonta olla sisällä koko päivä …

Ladulla-9

Nyt siis vihdoin ladulle. Semminkin kun puolenpäivän jälkeen ei ollut kuin häthätää – 10 C.

Ladulla-4

Ladulla-6

Minun reittini? Se sama Prospektorin lenkki, jota olen tykännyt hiihdellä; ensin monta kilometriä lievää nousua, sitten muutama reipas alamäkikilometri ja loppuun vähän tasaista, kympin lenkki kaikkinensa.

Vain?  Ehkä se on ”vain” sellaisille pienille tirppanoille, jotka hädin tuskin osaavat lukea, mutta jotka ladulla vetivät ”Puijon hiihtoseura” – verkkarit päällä luistellen letkassa ohitseni, ehkä kymppi on ”vain” sellaiselle auringon ahavoitttamille mummun käppänöille, jollaisen tänään näin: näytti viettäneen koko elämänsä suksien päällä, sen verran keveästi ja kipakasti pienet nousut haarakäyntiä ylöspäin tikutti. Ehkä kymppi on ”vain” sellaisille nelikymppisille uraputkimiehille, jotka kesät golfaavat, ympärivuotisesti saleilevat ja talvet vartalonmyötäisissä hiihtopuvuissa pohkeet pinkeinä 1000 kilometriä hiihtävät tuosta  vaan – heille kymppi epäilemättä on ”vaan”. Minulle se oli oikein hyvä lenkki tänään. Sitä paitsi ladulla oli hyvin, hyvin kaunista. Intohiihtelijät eivät malttaneet pysähdellä kuvailemaan – minä maltoin [sain hyvän (teko)syyn tasaannuttaa pulssia :)].

Ladulla-2

Ladulla-3

AINAKIN tämä alla oleva kuva kannattaa klikata isommaksi: luonto ja lumi vaan ovat ..
Ui, jui, oikeasti oli todella hienoa.

Ladulla-5

Hangen kimmellystä on vaikea kuvailla ja kuvata. Mutta kyllä ne kimmeltävät! Ja ruskettavatkin – pipon raja on jo selvä. 😉

Ladulla-10

Ladulla-7

Ladulla-8

ladulla 2

 Lappi rulettaa jälleen kerran!
Ja liikkuminen on hyväksi.
Vaikka sitten vähän vähempikin. … 🙂

 

2 kommenttia artikkeliin ”Ladulla”

  1. Prospektorin kaivos? Tiedetään, tiedetään! Lokakuinen visiittini Viskitielle taisikin olla ympäristöopillinen tehoviikonloppu. ”Kaivosäänten” kuuntelu kallioon hakatusta kuilusta Prospektorin mökillä oli turistinkorvilleni kiintoisa kokemus.

    Kuvauksesi murtsikkatyypeistä oli sangen osuva. Näitä oli laduilla (Levi? Ylläs?) jo silloin kun ”isä lampun osti”; ts. kun meikäpoika harjoitti satunnaista hiihtokeskushiihtelyä.

    Talviekologinen hiihtely on ”mun juttu”. (Huom. nuorekas ilmaisuni; ei tässä mitään kalkkiksia…). Käytännössä tämäkin hiihtely tahtoo vain jäädä mielikuvahiihtelyksi.

    Vastaa
  2. Ikinuori ja -vihreä (hih!) Koivu, et mikään kalkkis! Täällä taas kovasti pohditaan mitkä on ”meidän juttu” tänään, . . sää näyttänee mille ryhdytään…

    Vastaa

Jokainen kommentti on ilo!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.